Coplu, Kalkanlı, Kasklı Şiddete Hayır Konferansı

Adana'da "Spora Evet, Şiddete Hayır" konferansında şiddete karşı mücadele eden çevik kuvvetin giydiği kask, kullandığı...

Adana'da "Spora Evet, Şiddete Hayır" konferansında şiddete karşı mücadele eden çevik kuvvetin giydiği kask, kullandığı kalkan ve copun en ön sıraya konulması dikkat çekti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’nce Adana'da yapılan spor müsabakalarında kötü tezahürat, şiddet ve düzensizliğin önüne geçilmesi, spor alanlarında meydana gelebilecek olayların eğitim yoluyla engellenmesi, spora olan bakış açısının centilmenlik ve hoşgörü çerçevesi içinde olması, insanlara spor ahlakı kazandırarak ilerleyen yıllarda bilinçli seyirci kitlesi oluşturulması amaçlanan "Spora Evet Şiddete Hayır" projesi hayata geçirildi. Proje ile ilgili Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri ile öğretim görevlilerine konferans verildi. 130 kişinin katıldığı konferansta 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun, ilgili Yönetmelik ve bunların uygulanması hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Salonda en ön sıraya sürekli sokaktaki şiddeti önlemek için mücadele eden çevik kuvvetin ekipmanı olan cop, kalkan ve kaskın konulması ise dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: