Çöplüğe Dönen Evde Yaşlı Kadının Dramı

Tokat'ta yaşlı kadının rahatsızlanması çöplüğe dönen evde yaşadığı dramı ortaya çıkardı.

Tokat'ta yaşlı kadının rahatsızlanması çöplüğe dönen evde yaşadığı dramı ortaya çıkardı.

Kent merkezi Behzat Bulvarı Devegörmez Mahallesi'nde tek katlı ahşap binada ikamet eden 80 yaşlarındaki Muazzez Yazaroğlu'nun hastalandığını fark eden mahalle sakinleri 112 Acil Yardım ekiplerine haber verdi. Olay yerine geldiklerinde kilitli kapı ile karşılaşan sağlık ekipleri durumu polise bildirdi. Çilingir yardımı ile açılan eve giren sağlık ve polis ekipleri beklemedikleri bir manzara ile karşılaştı. Yatağından kalkamayarak yardım bekleyen yaşlı kadının çöpe dönen evinde ekipler zor anlar yaşadı. Güçlükle ikna edilen yaşlı kadın sedye yardımı ile ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Mahalle Muhtarı Osman Saldırıcıer, uzun süredir tek başına yaşayan Yazaroğlu'nun tek başına kimsenin yardımını kabul etmeden yaşadığını söyledi. Yaşlı kadının Huzurevi'ne de gitmeyi kabul etmediğini belirten Saldırıcıer, "Birkaç gün önce durumu iyi idi. Çarşıda gezerken görmüştüm. Rahatsızlandığını fark ettim doktora gitmek istemedi" dedi.

Reklam
Reklam

Mahalle sakinlerinden Nuray İşeri, rahmetli annesinin çocukluk arkadaşı olan yaşlı kadının bir zamanları Tokat'ın en zengin ailelerinden birinin kızı olduğunu belirterek, "Hasta olduğunu dün fark ettik. Karakola, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gittik, muhtara bildirdik. Sabah bir komşu görüp 112'ye haber vermiş. Evlenip ayrılmıştı. Kimsesi yok. 65 yaş üstü emeklilik maaşı vardı" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: