Çöplükte ve 4 bin yıllık festival alanında kurban kesimi

Giresun'da vatandaşlar kurbanlarını, 4 bin yıllık geçmişe sahip, bir bölümü de kent çöplüğü olarak kullanılan...

Giresun'da vatandaşlar kurbanlarını, 4 bin yıllık geçmişe sahip, bir bölümü de kent çöplüğü olarak kullanılan Aksu Festivali alanında ve balıkçı barınağının bulunduğu bölgede kesti.

Belediye tarafından bu bayram için kurban pazarı Aksu Deresi'nin Karadeniz'e döküldüğü, bir bölümü de kent çöplüğü olarak kullanılan 4 bin yıllık bir geçmişe sahip Aksu Festivali alanı olarak belirlendi. Belediye tarafından bölgede hazırlanan kurban kesim yerinin yetersiz oluşu nedeniyle vatandaşlar, kurbanlarını festival alanı ve balıkçı barınağının olduğu bölgede kesmek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Kurban kesimleri ilginç görüntüler oluşturdu. Hijyenik şartlardan yoksun olan festival alanında, kurbanların kesim işlemleri vatandaşlar tarafından sakatat ve hayvan pislikleri arasında gerçekleştirildi. Kurban pazarında ise erkek kasaplar kadar kadın kasaplar da işbaşındaydı. Kadınlar da ellerinde bıçaklar ve satırlarla erkek mesleği olarak bilinen kasaplığı, erkeklerden geri kalmayacak şekilde gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz