Çorbaya sinek düşmek ne demek? Çorbaya sinek düşmek TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. çorbaya sinek düşmek ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre çorbaya sinek düşmek ne anlama gelir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre çorbaya sinek düşmek ifadesinin anlamı nedir? çorbaya sinek düşmek ne demektir?

çorbaya sinek düşmek Ne Demek? çorbaya sinek düşmek TDK sözlük anlamı nedir?

  • çorbaya sinek düşmek TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

çorbaya sinek düşmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. işin tadı kaçmak, yeteri kadar iyi ve güzel olmadığı anlaşılmak

    çorbaya sinek düşmek Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Bu canım yolların, bu sevimli yapıların harcına dünyamızdan nasibini almamış yüz binlerce insanın alın teri karıştığı akla gelince çorbaya sinek düşüyor." - Bedri Rahmi Eyuboğlu

çorbaya sinek düşmek ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

çorba etmek çorba gibi çorba içmeye çağırmak
çorbada tuzu (veya maydanozu) bulunmak çorba olmak (veya çorbaya dönmek)
Anahtar Kelimeler: