Corinthians'ın şampiyonluk kutlamasında faciadan dönüldü!

Brezilya'da Corinthians takımının şampiyonluk kutlamalarına elinde silah, ezeli rakip Sao Paulo formasıyla gelen bir şahıs damga vurdu. Kimliği belirsiz kişi, polis olduğunu söyleyerek etraftakilere silah çekti. Corinthians taraftarlarınca sıkıştırılan şahıs belki de şans eseri tetiğe basmadı ve olası bir faciadan dönüldü.

Brezilya Ligi'nin 35. Hafta mücadelelerinde lider Corinthians, deplasmanda Vasco ile berabere kalmasına rağmen, ezeli rakibi Sao Paulo lig ikincisi Atletico Mineiro karşısında kazanınca şampiyonluğunu ilan etti.

20 takımlı Brezilya 1. Futbol Ligi'nde 35. haftaya en yakın rakibi Atletico Mineiro'nun 11 puan önünde giren Corinthians, küme düşme potasındaki Vasco da Gama ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Mineiro da deplasmanda Sao Paulo'ya 4-2 mağlup olunca, 77 puanlı Corinthians, bitime 3 hafta kala en yakın rakibine 12 puan fark atarak şampiyonluğu garantiledi.

Reklam
Reklam

Küme düşme potasındaki Vasco da Gama karşısında 72. dakikada Julio Cesar'ın golüyle 1-0 geriye düşen Corinthians, 82'de Vagner Love'un attığı golle beraberliği yakaladı. Futbolcular maç sonrası teknik direktörleri Tite'yi havaya fırlattı.

Tarihinde 6. kez mutlu sona ulaşan Corinthians'ın 1 numaralı taraftar grubu Gavioes de Fiel, şehrin Bom Retiro bölgesinde kutlamalara başlarken facianın eşiğinden kıl payı dönüldü.

Corinthians'in ezeli rakibi Sao Paulo'nun formasiyla kalabalığın arasına dalan motosikletli bir kişi ortalığı karıştırdı. Corinthians taraftarlarınca sıkıştırılan şahıs, polis olduğu iddia ederek silahını etrafa doğrulttu.

Taraftarlara tehditler savurduktan sonra çekim yapan foto muhabirlerini de tehdit eden kimliği belirsiz şahısa Corinthians taraftarları müdahale ederek formasını çıkartmaya çalıştı.

Çıkan karışıklığin arasında motosikletinin anahtarını çaldırmasıyla çileden çıkan Sao Paulo formalı kişiyi farkeden polis, kalabalığı biber gazıyla dağıttı. Kalabalık ara sokaklara dağılırken, parti de erken bitmiş oldu. Mucize eseri kimse yaralanmazken, saldırganın yakalanıp yakalanmadığı ise henuz bilinmiyor.

Reklam
Reklam