Çorlu-Ankara uçak seferleri

TEKİRDAĞ (İHA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çorlu Havaalanı Müdürü Mustafa Hurma, Çorlu'da kurulacak bir heyetle Ulaştırma Bakanlığı'ndan Çorlu-Ankara uçak seferlerinin başlamasını talep edeceklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Hurma, "Burada yaptığımız görüşmeler neticesinde Ankara'ya gidip bakanlık yetkililerine isteklerimizi iletme kararı aldık. Bakanlıktaki görüşmemizin ardından eğer olumlu bir sonuç çıkarsa Çorlu Uluslararası Havaalanı'ndan Çorlu-Ankara uçak seferlerini başlatacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Trakya genelinde bir araştırma yaptıklarını da kaydeden DHMİ Çorlu Havaalanı Müdürü Hurma, "Her gün Trakya bölgesinden 650 kişi Ankara'ya gidiyor. Biz bu rakamı bu kadar üst seviyelerde tutmadık ve 150'ye indirgedik. Her gün 150 kişi Ankara'ya uçakla gitse biz de seferlerimizde uçağı doldururuz. Tek farkımız onlarda 200 uçak park yeri var. Bizde ise 40 uçak park yeri var. Ancak bizim de yerimiz müsait, istediğimiz zaman ihtiyaç halinde bu sayıyı artırabiliriz. Diğer tüm alanlarda Atatürk Havalimanı'ndan farkımız yok. Orada da iki pist var, bizim de iki pistimiz var. Hatta oradaki pistlerin biri 3 bin metre, bizde ise 2 pistin uzunluğu da 3 bin metre. Radar konusunda, diğer teknik özellikler konusunda hiçbir eksiğimiz bulunmuyor" diye konuştu.