Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, kadınların...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, kadınların yılın bir günü değil 365 günü baş tacı edilmesi gerektiğini söyledi.

8 Mart günü dünyanın bütün ülkelerinde Kadınlar günü olarak kutlanmaktadır diyen Başkan Baysan: “1800’lü yıllarda kadın işçilerin, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik mücadeleleri bu özel ve anlamlı günün temelini oluşturmaktadır. Dünya Kadınlar Konseyi’nin 1910 yılında Kopenhag düzenlediği toplantıda 8 Mart’ın, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Baysan: “Ülkemizde ise Dünya Kadınlar günü ilk kez 1921 yılında Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmış, 1970’li yıllardan sonra kutlanmaya devam edilmiş, 1980 yılında yapılan Askeri darbeden sonra birkaç yıl ara verilmiştir. 1980’li yılların ortasından itibaren yaygın bir şekilde kutlanmaya devam etmekteyiz” diye konuştu.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: “Cumhuriyet ile birlikte Türk kadını seçme ve seçilme hakkını kazanmış ve her alanda faaliyet göstermeye başlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözüyle kadının toplumdaki yerini vurgulamaktadır. Hayatımızın her döneminde yanımızda olan kadınların, yılın 1 günü değil, 365 günü boyunca baş tacı edilmesi gerekmektedir. Bu önemli ve anlamlı günde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: