Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`dan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yorumu

Tekirdağ`ın büyükşehir belediyesi olması ve Çorlu`dan bazı mahalle, belde ve köylerin ayrılması ile yeni bir...

Tekirdağın büyükşehir belediyesi olması ve Çorludan bazı mahalle, belde ve köylerin ayrılması ile yeni bir ilçe kurulacak olması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, büyüklerin öyle uygun gördüğünü söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir oldu, Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallesi bizden ayrıldı diyen Baysan: “Hayırlısı olsun. Zaman en iyi ilaç İnşallah iyi olacak. Büyüklerimiz böyle uygun görmüşler, Ne gelirse kabulümdür. Biz buralara vatandaşın zoruyla değil kendi zorumuzla geldik. Eksikleri söyleriz ancak elimizden geleni yapıyoruz. Bunun dışında şikayet etmeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Baysan: “Anadoluda pek çok yerde belde belediyeleri kendilerine yetemiyorlar. Ancak bizim belde belediyelerimizin tamamı kendi yapı ile kavrulan belediyeler, şanslı belediyeler. CHP tarafından düzenlenen referandumda da büyük oranda kapatılmasın sonucu çıktı. Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak yasada bazı eksiklikler de bulunuyor. Örneğin Çorlunun suyunu büyükşehir karşılayacak. Su işleri, mezarlıklar, ulaşım, itfaiye büyükşehre geçecek. Ben bunlardan sorumlu olmayacağım. Eksiklikler nedeniyle ilk başlarda sistem oturana kadar sıkıntı çekilir diye düşünüyorum. Sonra sorunlar da çözülecektir” diye konuştu.

Başkan Baysan sözlerini şöyle sürdürdü : “Çorlu olarak gelirlerimiz azalıyor, sınırlarımız daralıyor. Sağlık Mahallesi tarafında demiryolu köprüsünü oraya Çorlu İlçemize Hoş Geldiniz tabelası asacağız, aynı tabeladan Çerkezköy yolu tarafında benzin istasyonunun oraya da koyacağız. Yeni düzenleme ile birlikte hiçbir fabrikanın Çorluya hiçbir yararı yok. Kaybımız büyük. Bütün fabrikaların yükünü Çorlu çekecek ama Çorluya hiçbir yararı olmayacak. İç içe 2 ilçe olduk. Ancak ne olursa olsun bizler pozitif düşünmek zorundayız. Pozitif düşünelim ki pozitif olsun. Negatif düşünemeyiz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz