Çorlu Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çorlu Belediyesi`nin Mart ayı olağan meclis toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda önceden belirlenen gündem maddelerinin...

Çorlu Belediyesi`nin Mart ayı olağan meclis toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda önceden belirlenen gündem maddelerinin yanı sıra ilave gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan meclis toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlık etti. Önceden belirlenen gündem maddelerinin yanı sıra değerlendirmeye alınan ilave gündem maddeleri meclis üyelerince görüşülerek karara bağlandı.

Bazı maddelerin oy birliği bazı maddelerin ise oy çokluğu ile kabul edildiği Mart ayı meclis toplantısında, festival komisyonu kurulması, muhtarlıklara yardım yapılması, amatör spor kulüplerine yardım yapılması, Türkgücü Köyü Muhtarlığı`nın arsa satış talebi, içkili yer bölgesi talepleri, plan notuna askı süresi içerisinde gelen itiraz dilekçelerinin ve ilgili mahkeme kararının görüşülmesi, imar planı değişiklikleri ve imar komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı.

Reklam
Reklam

Çorlu Belediyesi`nce düzenlenecek olan festival ile ilgili olarak çalışma yapmak üzere oluşturulan komisyona Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri Aynet Buyan ve Yusuf Gümüş ile AK Partili Meclis üyesi Şerafettin Çengel seçildiler.

Türkgücü Köyü Muhtarlığı`na ait arazinin satışı konusunu da görüşen meclis üyelerine bilgiler aktaran Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: “Büyükşehir yasasının ardından bağlı belde belediyeleri ile köy muhtarlıkları aldıkları kararları ilçe belediyesinin meclisinden de onaylatmak durumundalar. Geçtiğimiz ay da Yenice Belediyesi ile ilgili olarak kararlar almıştık. Bu kez Türkgücü Köyü Muhtarlığından talep geldi. Köy mezarlığı yakınında yer alan 12 bin 500 metrekarelik arazinin satışı isteniyor. Bu satıştan elde edilecek gelirle muhtarlığın borçları ödenecek. Bu madde onaylanmaz ve satış yapılmazsa borçlar 1 sene sonra faizi ile birlikte bize gelecek. Bu nedenle şimdiden temizlenmesi daha iyi” dedi.

Gündem maddesini değerlendiren meclis üyeleri Türkgücü Köyü Muhtarlığı`nın talebine oy birliği ile onay verdi.

Reklam
Reklam

Çorlu Yeni Sanayi Sitesi girişinde bulunan fuar alanıyla ilgili olarak da talep edilen imar plan tadilatı konusunda komisyon raporunu değerlendiren meclis üyeleri komisyonun raporunu oy birliği ile kabul etti. Buna göre Yeni Sanayi Sitesi girişinde yer alan 8 bin metrekarelik fuar alanında emsal 0.30 yükseklik maksimum9.50, doğu ve batı yönlerinden 5`er, kuzey yönünden 10 ve güney yönünden de 20 metre yapı yaklaşma mesafesi bırakılarak ve sadece fuar alanı olarak kullanılmak üzere şişme, germe alanlar yapılmasına onay verildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan fuar alanı ile ilgili olarak kütlesel yapılar yerine yaza uygun yapılar olmasını istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: