Çorlu Belediyesince Düzenlenen 3. Çocuk Şenliği Dolu Dolu Geçti

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Çocuk Şenliği, 2 gün boyunca renkli etkinliklere sahne...

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Çocuk Şenliği, 2 gün boyunca renkli etkinliklere sahne oldu.

  1. Çocuk Şenliğinin ilk gününde Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Gürcistan'dan gelen misafir heyetler Cumhuriyet Meydanında kurulan festival alanında toplandı. Çorlu'daki öğrenci aileleri tarafından ağırlanan misafir öğrenciler, burada diğer öğrenciler ile tanıştı. Festival alanında sabah saatlerinden itibaren El Sanatları Eğitmeni Nurgül Balın ve Resim Eğitmeni Melek Kıyunat, yüz boyası ile çocukların yüzlerine çiçek ve hayvan figürleri çizdi. Ayrıca festival alanında kurulan şişme oyun parkında çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinliklere katılan çocuklara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından binlerce balon dağıtıldı.

    Çocuk Şenliği etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında kurulan platformda yapılan gösteriler ile devam etti. Bulgaristan'ın Dulovo ve Harmanlı, Romanya'nın Mecidiye şehirleri ile Gürcistan'dan gelen misafir öğrenciler kendi ülkelerinin halk oyunlarını sahnelediler. Ayrıca Çorlu Belediyesi halk oyunları ekibi ile ilköğretim okullarının folklor ve dans ekipleri de gösteriler yaptılar. Çorlulu ve misafir öğrencilerin gösterileri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş tarafından izlendi.

    Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvasının final müsabakaları da etkinlik programı boyunca devam etti. Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü tarafından düzenlenen turnuvada dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Çanakçılı ve 100. Yıl Rotary Kulübü adına Can Murat Göksu verdi.

    Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan'dan gelen misafir heyetler Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı makamında ziyaret etti. Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı'nın hazır bulunduğu ziyarette Türkiye ile komşu ülkeler arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında buluştu. Misafir heyetlerle samimi bir ortamda sohbet eden Baysan, onlara çeşitli hediyeler verdi.

    Misafir heyetlerinin ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Meydanında kurulan festival alanında etkinlik programı devam etti. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı konuşmada, "4 ülkeden 5 ekip buraya gelerek bizleri onurlandırdı. Biz kendilerine sizlerin adına teşekkür ettik. Geleceğimizin Türkiye`sini yaratacak olan çocuklarımızın burada neler gösterdiğini hep beraber gördük. Ben bu çocukları tebrik ediyorum. Ama en önemlisi bu çocuklara bu sosyal yaşantıyı aşılayan, cesaret veren, onları destekleyen siz anne ve babalara ayrıca teşekkür ediyorum. Her şey Çorlu için. Daha nice 23 Nisanlarda buluşmak dileğiyle, sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.

    Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'dan gelen misafir öğrenciler, Çorlu Belediyesi halk oyunları kursiyerleri, Onur&Suzan Dans Okulu eğitmen ve öğrencileri sahneye çıkarak folklor ve modern dans gösterileri yaptılar. Gecenin ilerleyen bölümlerinde Çorlu Belediyesi müzik kurslarının eğitmen ve öğrencilerinden oluşan Grup Akademi halka konser verdi. Cumhuriyet Meydanını hıncahınç dolduran kalabalık Grup Akademinin seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Çocuk Şenliğinin finalinde Onuncu Yıl Marşı eşliğinde havai fişek gösterisi düzenlendi. Gökyüzünde rengârenk ışık demetleri oluşturan havai fişekler izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz