Çorlu Devlet Hastanesine Elektrik Rötarı

17 Eylül 2012 tarihinde yeni binasında hizmet vereceği açıklanan Çorlu Devlet Hastanesi`nin bu hizmetine başlama...

17 Eylül 2012 tarihinde yeni binasında hizmet vereceği açıklanan Çorlu Devlet Hastanesi`nin bu hizmetine başlama tarihinin yaklaşık 3 hafta süreyle daha ertelendiği kaydedildi. Ertelemeye gerekçe olarak ise yaşanan su baskınları sırasında BusBar sistemi adı verilen elektrik sistemlerinin arızalanması ve bu sistemin yenilenme çalışmaları gösterildi.

Organ nakli dahi yapılabilecek toplam 16 ameliyathanesi, her odasında lavabo, tuvalet ve duşu bulunan tek ve çift kişilik odaları, 300 yatak kapasitesi, helikopter pisti ve 500 araçlık otoparkı ile Çorlu halkının hizmetine girecek olan Yeni Devlet Hastanesinin açılışının 3 hafta kadar daha ertelendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Odaları, bekleme salonları, bankoları, ameliyathaneleri hazırlanan, odaları ve bekleme salonlarına televizyon montajlarının dışında çok fazla eksiği kalmayan Çorlu Devlet Hastanesi`nin 17 Eylül 2012 tarihinden itibaren hizmet vereceği açıklanmıştı. Yeni devlet hastanesine taşınma ve açılış hazırlıkları devam ederken geçtiğimiz aylarda etkili olan sağanak yağmur sırasında yaşanan su baskınları sonucu ortaya çıkan bilanço nedeniyle hastanenin açılmasının kısa bir süre daha ertelendiği belirtildi.

Etkili olan sağanak yağmur bölgede alt yapı eksiği bulunduğunu ortaya çıkarmış, geçtiğimiz Haziran ayında alt yapı projesi için harekete geçen Çorlu Belediyesi ve yüklenici firma ekipleri ile birlikte Temmuz ayında yeni devlet hastanesinin bulunduğu bölgede kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su hatlarının yapımına başlamıştı.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasını beklemeksizin yeni devlet hastanesinin faaliyete geçirileceğinin açıklanmasının ardından taşınma işlemlerine hız verildiği ve odaların düzenlemesinin büyük oranda tamamlandığı 300 yataklı yeni devlet hastanesinin BusBar adı verilen elektrik sistemlerinde meydana gelen arıza nedeniyle hastane binasına sağlıklı olarak elektrik verilemeyeceği için taşınma bir süre daha ertelendi. BusBar adı verilen elektrik sisteminin, kış döneminde yaşanan yoğun yağmurlar sırasında oluşan su baskınları sırasında arızalandığı ve hastanenin tam kapasite ile elektrik kullanımı için tüm hatların devreye alınması ile arızaların ortaya çıktığı kaydedildi. Yüklenici firma ekipleri tarafından arızalı panellerinin yenileri ile değiştirilmesine başlandığı, bu işlemlerin tamamlanmasının ardında yeni hastanenin hizmete başlayacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 3 hafta sürmesi öngörülen bu işlemlerin tamamlanmasının sonrasında 17 Eylül 2012 tarihinde açılması planlanan hastanenin Ekim ayı içerisinde hizmete başlayacağı belirtildi.

Böylece, 2008 Mart ayında ihalesi yapılan, Kasım ayında inşaatına başlanan yeni Çorlu Devlet Hastanesi’nde hummalı çalışmalar sergileniyor. 105 dönüm alan üzerine, 13 bin metrekare oturma alanına ve 53 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve inşaatı tamamlanmış durumdaki 300 Yataklı Yeni Çorlu Devlet Hastanesi 2012 yılı Ekim ayında hizmete girmiş olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: