Çorlu Hareket Edecek

Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Nurcihan Yıldırım Başkent, 10 Mayıs 2013 Cuma günü 18.00-19.30...

Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Nurcihan Yıldırım Başkent, 10 Mayıs 2013 Cuma günü 18.00-19.30 saatleri arasında Havuzlar Cumhuriyet Parkı`nda yürüyüş düzenleneceğini söyledi.

29 Eylül 2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”nın toplumun fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasına yönelik aktiviteleri kapsadığını belirten Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Başkent: “Bu kapsamda fiziksel aktivite konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması önem arz etmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Nurcihan Yıldırım Başkent: “10 Mayıs Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” olarak kabul edilmiştir. Bilindiği üzere, günümüz teknolojisindeki gelişmeler yaşamı kolaylaştırmakla birlikte bireylerin hareketini önemli ölçüde azaltarak, diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de obezitenin artmasına neden olmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs günü “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir. Ülkemizde de Sağlık için Hareket Et Günü 81 ilimizde çeşitli etkinliklerle düzenli olarak her yıl kutlanmaktadır” diye konuştu.

Başkent sözlerini şöyle sürdürdü: “İl halk sağlığı müdürlüklerinin etkinlikleri yanı sıra Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”nın toplumun fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında kronik hastalıkların ve obezitenin önlenmesi ve kontrolünde fiziksel aktivitenin öneminin paydaşlar ile paylaşılmasını ve bilimsel bir platformda tartışılmasını sağlamak amacıyla 10 Mayıs 2013 tarihlerinde “Dünya Sağlık için Hareket Günü” düzenlenmesi planlanmıştır. Bu kapsamda 10 Mayıs 2013 Cuma günü 18.00 - 19.30 saatleri arasında Havuzlar Cumhuriyet Parkı yürüyüş parkurunda yürüyüş düzenlenecektir. Söz konusu yürüyüşe tüm Çorlu halkı davetlidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: