Çorlu Hem'den Osmanlıca Kursları

Tekirdağ'ın Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Yıldırım Osmanlıca ve Arapça kurslarının başladığını yeni...

Tekirdağ'ın Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Yıldırım Osmanlıca ve Arapça kurslarının başladığını yeni kursların ise planlandığını ve açılma aşamasına geldiğini söyledi.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursların yanı sıra geçtiğimiz yıllarda başlayan Osmanlıca kurslarına ilgi artarak devam ediyor. Bu yıl Osmanlıca`da iki, Arapça da ise bir grup kurs açıldığını söyleyen Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Yıldırım, Osmanlıca ve Arapça da birer kurs daha açılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kursların Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları 2`şer gün olarak düzenlendiğini belirten yıldırım: “Bunun yanı sıra bir de Arapça kursu başladı. Arapça ve İngilizce kursları için birer kurs açılması da planlandı. Bilgisayar grupları hafta içi ve hafta sonlarında sabah ve öğlen olmak üzere 5 grup olarak devam ediyor. Meslek lisesi işbirliği ile bilgisayar destekli çizim kursları autocad ve solid yetişkinlere yönelik olarak devam ediyor. Bilgisayar destekli muhasebe ve web tasarım kursları eski binamızda sürdürülüyor. İş makinesi kullanımı, forklift kursları kurumumuz bünyesinde 2 grup olarak devam ediyor” dedi.

İşletmelere yönelik meslek gruplarına göre ağır ve tehlikeli işler eğitimleri de talep eden firmalarla işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor diyen Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Yıldırım: “Bayanlara yönelik gündüz kurslarımız devam ediyor. Giyim, makine nakışı, el sanatları resim, diksiyon ve İngilizce olmak üzere gündüz gruplarımızda 21 ayrı kursumuz bulunuyor. Aile eğitimi ve çocuk gelişimi alanında 6 kursumuz devam ediyor. Devam eden kurslarımızın yanı sıra açılması planlanan ve açılacak durumda olan kurslarımız da var. Osmanlıca, İngilizce, Arapça, bilgisayar, resim, karakalem, diksiyon, aşçı çırağı, pasta yapım kursu, evde çocuk bakıcılığı kursu, çini süsleme, okuma - yazma, forklift operatörlüğü, kalorifer ateşçiliği planlanan, sürekli olarak açılan biri bittiği zaman diğeri başlayan kurslarımız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: