Çorlu Kaymakamı Doğan:

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Roman vatandaşların işe ve güzel konutlara yerleşmesi için çalıştıklarını belirtti.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Roman vatandaşların işe ve güzel konutlara yerleşmesi için çalıştıklarını belirtti.

Doğan, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında, İŞKUR Çorlu Şubesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Lojistik Kursuna" katılan Roman vatandaşların eğitimlerini ve kurs içindeki çalışmalarını yerinde inceledi.

Doğan, UMEM kurslarıyla öncelikle meslek edindirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Birçok fabrika ve iş yeri ile bağlantıya geçerek görüşmeler yaptıklarını ifade eden Doğan, şu bilgileri aktardı:

Reklam
Reklam

"Burada, 12 kursiyerimiz var. Şu an lojistik üzerine kurs görüyorlar. 8 haftalık bir süre içerisinde eğitilecekler. Neticede fabrikalarda da çalışma sahalarıyla ilgili eğitim alacaklar. Bu çerçevede, hem İŞKUR toplu olarak ücret verecek hem de Kaymakamlık olarak vakıf olarak biz de yardımcı olacağız. Onları işletmeye gitmelerinde, kurs boyunca yapılacak faaliyetlerde de destekleyeceğiz.Roman vatandaşlarımızın işe ve güzel konutlara yerleşmesi için çalışıyoruz."

Doğan, ilçede yaşayan tüm Roman vatandaşların bu kurslarda eğitimden geçerek, bölgedeki fabrikaların ihtiyaç duyduğu işçi sorununu çözmeyi planladıklarını belirterek, başlattıkları projenin başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: