Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: Çorlu İçin Çalışıyoruz

Çorlu Belediye Meclisi`nde önce Türkgücü ardından da Velimeşe ve Ergene II IOSB`lerin 1/5000 Ölçekli Nazım...

Çorlu Belediye Meclisinde önce Türkgücü ardından da Velimeşe ve Ergene II IOSBlerin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarına ilişkin olarak İmar Komisyonunca hazırlanan raporların kabul edilmesi ve meclis toplantısının sona ermesinin ardından Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan meclis üyelerine yönelik olarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Kaymakam Doğan: “Islah Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili olarak yapılan çalışmalar, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın teknik elemanları ile koordine bir şekilde yürütüldü. Bakanlığın teknik elemanlarının yanı sıra belediyemizin teknik elemanları da çalışmalarda görev aldılar. Sanayi bölgelerinde sorunlar vardı. Sorunları İmar Revize Planı düzeltti. Bu düzenleme yapılmasaydı sizlerin de sorumlulukları vardı” dedi.

Reklam
Reklam

“Çorlu Deresi, Ergene Yeniden Balık Tutulan Yer Olacak”

Kaymakam Doğan: “Velimeşe bölgemizde 178 fabrika var. Göreve geldiğimizde 80 - 90 fabrika müracaatta bulunmamış Islah OSBye katılmamıştı. Şimdi sadece 4 fabrika kaldı. Bu 4 fabrikada başvuru aşamasında diğer fabrikaların tamamı başvurdu. Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili olarak arıtma tesisi projesinin ihalesini yaptık. Sağlık Mahallesinin ilerisinde 250 dönümlük bir yer bakanlık tarafından ayarlandı. Arıtma tesisinin proje ihalesi yapıldı. 55 kilometrelik derin deşarj ile arıtılan sular Marmara Denizine deşarj edilecek. Ergene, Çorlu, Marmara Denizi mükemmel hale getirilecek. Çorlu Deresi, Ergene Nehri yeniden balık tutulan yerler olacak. Bu Devlet Su İşleri ve Çorlu Belediyesi`nin birlikte yürüttüğü bir proje” diye konuştu.

Temiz bir çevre için tarihi adımlar atılıyor diyen Kaymakam Doğan: “Ergene için, Çorlu için son derece önemli bir karar alındı. Birkaç yıl içerisinde tüm çalışmalar tamamlanacak. Tüm fabrikalar arıtmaya bağlanacak. Bundan sonra sıra Islah Organize Sanayi Bölgelerinin Islahlarının kaldırılması şartına geliyor. Tüm parsellerin imar sorunları çözülmesi gerekiyor. Bu atılan ilk adımdı. Bundan sonra o bölgede imarla ilgili olarak ceza yatırılması gerekiyorsa yatırılacak. İmar, iskan problemleri ortadan kaldırılacak. Mayıs gibi ıslah şartlarını yerine getirdiğimizi belirtip ıslahın kaldırılmasını talep edeceğiz. Böylece yönetimi sanayicilerce yapılan bir yönetim olacak. Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysanın çok ciddi destekleri var. Belediye Başkan Yardımcılarımız Ahmet Sarıkurta, Oktay Çolpan`a, diğer belediye başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra meclis üyelerimizin emeği oldu meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hıdırağa Mahallesinin kentsel dönüşümü ile ilgili olarak da meclis üyelerine bilgiler aktaran Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: “Çorlu için sizler çalışıyorsunuz. Tıpkı sizler gibi bizler de çalışmalar üretiyoruz. Hıdırağa Mahallesinde Roman vatandaşların yaşadığı bölgede uygulanacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Bahse konu yer yeşil alan, sit alanı gibi sorunlar barındırıyor. Çok fazla hukuka ve fiile aykırı durumlar var. TOKİ iştiraki ile bir proje hazırlanmasına çalışacağız. Tek katlı ya da 2 katlı binalar yapılmasını düşünüyoruz. Bu noktada herkesten her türlü fikir geliyor. Kimisi diyor gidelim, kimisi diyor kalalım. Kimisi diyor ki ben apartmanda oturmam, kimisi diyor ki ben müzisyenle oturmam. Çok fazla görüş ortaya atılıyor. Ancak genel sinerji iyi durumda. Orada yaşayan insanların yaşam standartlarını yukarıya çekme adına güzel projeler olacak” dedi.

Roman vatandaşlarımızı en iyi şartlarda yaşatmak için çalışmalarımız ve projelerimiz var diyen Kaymakam Doğan: “Çorlu Belediyesinin bilgilerine göre bölgede 800 hanede 3 bin kişi ikamet ediyor. Mahallelinin verdiği bilgilere göre ise bin 700 hanede 8 bin kişi yaşıyor diyorlar. Çorlu SYDV görevlileri tek tek dolaşıyor ve hem hane sayısını hem de hanelerde yaşayan kişi sayısını yerinde tespit ediyor. Bin hane olduğunu varsaysak bile gerçek manada gayrimenkulü olan 150 - 200ü geçmez. Geri kalan 800 hane için sit alanı, yeşil alan problemi var. Ya da bir başkasının arazisini işgal etmiş durumdalar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler de Çorlu için çalışıyoruz. Kazımiye Mahallesi Gençlik Merkezi yapılması konusunda çalışmalar var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları var. Bakanlığımız Çorluyu Gençlik Merkezi yapılacak yerler arasına aldı. Gençlik Merkezinde 5 - 6 ayrı ünite olacak ve mükemmel çalışmalar olacak. Bu konuda emekleri ve destekleri bulunan Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysana ve Tekirdağ Milletvekilimiz Özlem Yemişçi`ye teşekkür ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: