Çorlu Kent Konseyinden Çorlu Trafiği İçin Master Plan Önerisi

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Çorlu`nun gün geçtikçe artan trafik sorunun çözmek maksadıyla Çorlu...

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Çorlu`nun gün geçtikçe artan trafik sorunun çözmek maksadıyla Çorlu Kent Konseyince yapılan çalışmalar sonucunda bazı tespitlere ulaştıklarını söyledi. Tespitleri belediye meclis üyeleri ile paylaşan Cesur, meclis toplantısında bir de sunum gerçekleştirdi.

Çorlu trafiğine yıllık ortalama 7 bin 600 araç girdiğini kaydeden Cesur: “2004 yılında kayıtlı motorlu taşıt sayısı 24 bin 985 iken 2011 yılı sonunda bu rakam 3 kar artış göstererek 78 bin 137ye ulaştı. Trafik sıkışıklığı ile park sorunu özellikle şehir merkezinde rahatsız edecek boyutlara ulaştı. Trafik sıkışıklığı sebebiyle oluşan hava ve gürültü kirliliği insan sağlığını tehdit eden sınırlara dayandı. Belediye tarafından 2005 yılında yaptırılan trafik master planının şehrimizin şartlarına uygun olmadığı ve bugüne kadar uygulama alanı bulunamadığı tespit edilmiştir. Bu sorunları geri dönülmek noktaya gelmeden çözmek maksadıyla Çorlu Kent Konseyince hazırlanan ve trafik master plan yaptırılması ile trafiğin plana göre düzenlenmesini kapsayan trafik projesinin hayata geçirilmesi için Belediye Kanununun 76. maddesi gereğince belediye meclisince karar alınmasını arz ve teklif ederiz” dedi.

Reklam
Reklam

Trafik master planı ile amacın Çorlu’nun mevcut ve şehrin gelişmesine paralel artacak trafik sorununu, geri dönülmez hale gelmeden, bilimsel çerçevede çözmek olduğunu kaydeden Cesur belediye kanunu uyarınca Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı, coğrafî ve kent bilgi sistemleri; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans, şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut, kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır deniliyor. Çorlu`nun trafiği konusunda hazırlanacak raporun tamamlanmasını takip eden 6 ay içerisinde projenin uygulama aşamasına geçilebileceği değerlendiriliyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: