Çorlu Ksd Ve Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu`ndan Konuk Öğrencilere Ebru Etkinliği

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği ile Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, konuk...

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği ile Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, konuk öğrenci olarak Çorlu`da bulunan yabancı öğrencilere ebru eğitimi verildi.

Comenius Projesi kapsamında 1 hafta boyunca İspanya, Romanya, Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya ve Almanyadan gelen 45 kişilik misafir öğrenci ve öğretmen grubunu Çorluda misafir eden Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, Çorlu Kültür Sanat Derneği ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte konuk öğrencilere ebru eğitim verdiler.

Reklam
Reklam

Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu salonunda düzenlenen etkinliğin Çorlu Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Okul Müdürü Sibel Sezgin: “Ebru etkinliğinde çini, hat ve ebru sanatçısı Ferize Şen Balkı ile ebru sanatçısı Aynur Odeh gerçekleştirdi. Dernek Yönetim kurulu Üyesi Erdal Kocaman ile Dernek Başkan Yardımcısı Hülya Dişli’nin de katıldığı etkinlikte yabancı ülkeden gelen öğretmen ve öğrenciler ilk olarak Çorlu Kültür Sanat Derneği üyesi Ayça Çevikellinin ebru sanatı ile ilgili hazırladığı İngilizce sunumu izlediler. Ardından ebru sanatçıları örnek çalışmalar yaptı. Tüm misafir öğrenci ve öğretmenlere örnek birer ebru etkinliği yaptıran Çorlu Kültür Sanat Derneği üyesi sanatçılar misafir gruplar tarafından hayranlıkla izlendi. Etkinliğin sonunda misafir gruplara kendi yaptıkları ebru çalışmaları hediye olarak verildi” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: