Çorlu Reyap Hastanesinden Nadir Görülen Mermer Kemik Hastalığına Başarılı Operasyon

Özel Çorlu Reyap Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Tonbul hastanelerine düşme nedeniyle...

Özel Çorlu Reyap Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Tonbul hastanelerine düşme nedeniyle getirilen 39 yaşındaki bayan hastanın çok nadir görülen mermer kemik hastalığına başarılı bir operasyonla müdahale edildiğini söyledi.

Hastanemiz acil servisine düşme ifadesiyle getirilen 39 yaşında bayan hastanın hikayesinde mermer kemik hastalığı nedeniyle daha önce başka hastanelerde sağ uyluk kemik kırığı nedeniyle ameliyat edilmiş olduğunu, sol baldır kemiği kırığı nedeniyle de alçı ile tedavi edildiğini öğrendiklerini kaydeden Doç Dr. Murat Tonbul: “Tarafımızca yapılan tetkiklerinde sol uyluk kemiği üst kısmından kırılmıştı. Hasta ve yakınlarına mevcut kırığa normal kırık iyileştirme teknikleri uygulanacağı, ameliyat sırasında oluşabilecek kemik parçalanması durumunda ileri teknik ameliyat yöntemlerine geçileceğine dair bilgilendirmeler yapıldı. Gerekli ameliyat öncesi teknik ve tıbbi hazırlıklar sonrasında hasta ameliyata alındı. İlk ameliyatta kırılgan kemik yapısı nedeniyle kemik içine uygulanan tespit yöntemleri kemiğin ileri derecede parçalanmasına neden oldu. Aynı seansta plak - vida yöntemi ile tespit mümkün olmadı. Hasta ikinci seans ameliyata hazırlanmak üzere yoğun bakım ünitesine alındı. İl dışından getirtilen modüler rezeksiyon protezi adı verilen tıbbi malzeme ile ertesi gün ameliyata alınan hastanın ameliyatı son derece başarılı geçti. İkinci ameliyatından 2 gün sonra yürüme cihazı ile ayağa kaldırılan hasta ameliyattan 5 gün sonra şifa ile evine taburcu edildi” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: