Çorlu`da Çiftçiler Randevu Sistemi İle Sıra Beklemiyor

Toprak Mahsulleri Ofisi`nin uygulamaya koyduğu randevu sistemi ile internet üzerinden randevu alan çiftçiler, ofise randevu...

Toprak Mahsulleri Ofisi`nin uygulamaya koyduğu randevu sistemi ile internet üzerinden randevu alan çiftçiler, ofise randevu saatinde gelerek sıra beklemeden buğdayını teslim ediyor.

TMO Çorlu Ajans Müdürlüğüne hafta içi günlerde ve Cumartesi günü sabah 08:00`den itibaren gelerek buğday teslim eden çiftçiler, randevu ile sıra beklemeksizin işlem yaptırabiliyor.

Alımların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer, randevu alan çiftçilerin randevu aldıkları gün ve saatte buğdaylarını teslim ettiklerini buna karşın randevu almayan çiftçilerin de buğdaylarını aldıklarını söylediler. TMO Çorlu Ajans Müdürlüğü`nün günde 600 ton buğday alımı yaptığı ve fiyat aralığının da 63 ila 68,5 kuruş arasında değiştiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Toprak Mahsulleri Ofisinin www.tmo.gov.tr adlı internet sitesinden hayata geçirdiği Hububat Alım Randevu Sisteminde (TMO HARS) randevu işleminin gerçekleşmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının güncel olması gerekiyor. Sisteme gerçek kişiler sadece TC kimlik numaraları ile tüzel kişiler ise vergi numaraları ile giriş yapıyorlar.

Çiftçilerden bu sistem vasıtasıyla alınacak randevuyu gerçekleştirebilmek için ürünü bırakacakları TMO işyerine mutlaka, TMO'nun sözleşme yaptığı bankalardan alacakları Üretici Kartı ile gitmeleri gerektiği aksi halde randevu alınmış olsa bile randevusuz muamelesine tabi tutulacakları belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: