Çorlu'nun Düşman Işgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Belediye Başkanı Ünal Baysan, anıta çelenk sundu.

Baysan, Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende yaptığı konuşmada, Çorlu'nun kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, ilçenin üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerden olduğunu kaydetti.

Baysan, zaferlerin savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanıldığını, kalıcı olmasını sağlayabilmenin ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Yöresel halk oyunları gösterisinin ardından keman ve bağlama kursu öğrencileri konser verdi.

Törene Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Şardağı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: