Çorlu`ya Gençlik Merkezi Yapılacak

Çorlu Vergi Dairesi`nin karşısında yer alan ve daha önce Adalet Sarayı yeri olarak ayrılan ancak...

Çorlu Vergi Dairesi`nin karşısında yer alan ve daha önce Adalet Sarayı yeri olarak ayrılan ancak adalet sarayı yerinin Yeni Devlet Hastanesi Mevkiinde belirlenmesinin ardından resmi kurum alanına dönüştürülen 11 dönümlük alana Gençlik Merkezi ve Dini Tesis yapılacağı kaydedildi.

Çorlu Belediyesi Meclisi`nde görüşülen imar komisyonu raporunun meclis onayından geçmesinin ardından Kazımiye Mahallesi sınırları içerisinde kalan Çorlu Vergi Dairesi karşısında yer alan 11 dönümlük alan Gençlik Merkezi ve Dini Tesis Alanına dönüştürüldü.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: “Çorlu Kaymakamlığından gelen talep üzerine planlarda resmi kurum alanı olarak bulunan yerde değişiklik yapıldı. Daha önce Adalet Sarayı olarak ayrılan fakat Adalet Sarayı yerinin Yeni Devlet Hastanesi mevkiinde belirlenmesinin ardından resmi kurum alanına dönüştürülen 11 dönümlük arazi Çorlu Kaymakamlığı`nın da talebi üzerine 8 dönümlük bölümü Sosyal Kültürel Sportif Tesis Alanına, 3 dönüm kadarı da dini tesis alanına dönüştürüldü” dedi.

Baysan: “İki ayrı parsel olarak oluşturulan alanların arasında kamuya açık olacak şekilde 90 araçlık bir otopark oluşturuldu. Bunun yanı sıra Dumlupınar Caddesi`ndeki araç yoğunluğu da göz önüne alınarak oluşturulacak binalara yaya ve araç girişinin de cadde üzerinden değil yan yoldan olması kararlaştırıldı” diye konuştu.

Dini tesis alanı olarak ayrılan bölge için de modern mimariye sahip bölgenin yapısına uygun bir cami inşa edileceğini de sözlerine ekleyen Baysan: “Plan notuna modern mimariye sahip bir cami yapılması da eklendi. Bu noktaya rastgele bir cami yapılmayacak. Kaymakamımızla yapacağımız değerlendirmeler ve incelemelerin ardından mimariye onay vereceğiz. Caminin yapımını üstlenecek hayırseverimiz de hazır. İstanbulda ikamet eden bir hayırsever, caminin yapımını üstlenecek. Mimarları ile birlikte çalışmalarını yapacak. İstanbula yapmayı düşündüğü bu hayır işini araya giren tanıdıkları Çorluya yönlendirdiler. Böylece son derece moderne mimariye sahip olacak olan bu cami Çorluda yapılacak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gençlik Merkezi yapılacak olan alanla ilgili olarak bilgiler veren Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise: “11 dönüm alana sahip bölgede 3 dönüm dini tesis alanı 8 dönüm ise Gençlik Merkezi olarak ayrıldı. Gençlik Merkezi yatırım programına alındı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yatırımın takibini yapacak. Gençlik merkezi Çorlu`nun sporcu fabrikası olacak. Gençlere yönelik çok amaçlı alanlar, spor alanları yer alacak. Yine gençlere yönelik spor alanları, konferans salonları yer alacak. Bu konuda milletvekilimiz Özlem Yemişçi de bakanlık düzeyinde girişimler bulunuyor ve gayret sarf ediyor. Çorlu halkı adına kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.

Dini tesis alanı olarak ayrılan bölüme cami yapılacağını da sözlerine ekleyen Kaymakam Doğan: “Caminin hayırseveri hazır. İstanbulda yapılan en güzel camilerin mimari projelerini belediye başkanımızla inceleyeceğiz ve irdeleyeceğiz en güzel en uygun olanını seçip Çorluya kazandırılması için çaba sarf edeceğiz. O bölgede yapılacak olan caminin güzel olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: