Çorlu’yu Üzen Terfi

Çorlu’da önemli ve başarılı operasyonları yürüten Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu...

Çorlu’da önemli ve başarılı operasyonları yürüten Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesiyle Milas Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Çorlu’da ulusal medyada yer alan çok sayıdaki önemli soruşturmayı yürüten Çorlu Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt, 2012 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesi ile Milas Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

1976 Aksaray doğumlu olan ve pek çok üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra kendi isteğiyle ayrılarak Adalet Bakanlığı’na geçen Özgür Bozkurt, Tunceli ve Düzce’de Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2008 Kasım ayında Çorlu’ya Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Evli ve 1 çocuk babası olan Özgür Bozkurt, 2012 yaz kararnamesi ile birlikte terfi ederek Milas Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

Reklam
Reklam

ÇOK SAYIDA BAŞARILI OPERASYONA İMZA ATTI

Çorlu’da ulusal medyada da yer alan soruşturmaların birçoğunu yürüttü. Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt, Çorlu Belediyesi’ne, Tapu Müdürlüğü’ne ve Vergi Dairesi gibi kamu kurumlarına dönük ulusal medyada gündem oluşturan soruşturmalarda görev aldığı gibi yine Çorlu’da ulusal medyada da gündeme gelen pek çok kamu görevlisinin tutuklanmasıyla neticelenen İcra Daireleri, Emniyet ve Jandarma içerisindeki rüşvet soruşturmalarını yürüttü. Bunun dışında Çorlu’da gündeme gelen önemli uyuşturucu kaçakçılığı ve insan ticareti gibi soruşturmalarda aktif görev aldı. 2009 - 2010 yılları içerisinde Çorlu’da gerçekleştirilen fakat medyaya çok yansımayan tefecilik operasyonunda da çok sayıda kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonda aynı Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt’un imzası bulunuyor.

Çorlu’daki görev süresi boyunca pek çok başarılı operasyonu yürüten ve suçlulara göz açtırmayan, aynı zamanda da vatandaşlar tarafından tanınan ve sevilen Cumhuriyet Savcısı Özgür Bozkurt’un Çorlu’dan terfi ederek Milas’a Cumhuriyet Başsavcısı olması Çorlu Adliyesi içerisinde üzüntüye neden oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: