Çoruh Nehri'nde Oğlunu Aramaya Devam Ediyor

Artvin'de 19 ay önce Çoruh Nehri'ne düşen otomobilde kaybolan mühendis Orhan Kemal Ulusoy'un ailesi, oğullarını arama çalışmalarını sürdürüyor.

Artvin'de 19 ay önce Çoruh Nehri'ne düşen otomobilde kaybolan mühendis Orhan Kemal Ulusoy'un ailesi, oğullarını arama çalışmalarını sürdürüyor.

Yusufeli ilçesinde 22 Nisan 2011'de Çoruh Nehri'ne düşen otomobildeki mühendisler Hüseyin Dervişoğlu ve Orhan Kemal Ulusoy'u arama çalışmalarını sürdüren Orhan Kemal Ulusoy'un babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012'de Karayollarına ait asfalt şantiyesinin alt kesiminde, Hüseyin Dervişoğlu'nun cesedini buldu.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, o günden sonra da oğlunun cesedini aramaktan vazgeçmeyen Erzincanlı İrfan Ulusoy (62) ile eşi Fatma Ulusoy'un (62), Çoruh Nehri Havzası'nda sürdürdükleri çalışmalara destek amacıyla İl Özel İdaresi ekibi ile iş makinesi görevlendirdi.

Reklam
Reklam

Yaz, kış, bayram ve tatil demeden aylardır oğlunun cesedini arayan baba Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün aralıksız olarak eşiyle birlikte oğlunu aradıklarını söyledi.

Ulusoy, oğlunun cesedinin, arkadaşının cesedini bulduğu Karayolları'na ait asfalt şantiyesi mevkisinde olabileceği düşüncesiyle Vali Kalkan'dan iş makinesi talebinde bulunduğunu ifade ederek, "Sağolsun Vali bey bizleri kırmayarak, İl Özel İdaresi'nin iş makinesi ile arama ekibini verdi. Bu ekiple birlikte oğlumu Borçka Barajı gölünde arıyoruz" dedi.

Oğlunun Çoruh Nehri'ne düştüğü günden beri Vali Kalkan'ın büyük desteğini ve katkılarını gördüklerini belirten Ulusoy, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine günlerce arama yaptırdı. Devletin bütün imkanlarını bizlere seferber etti. Ama maalesef oğlumun bir parçasını dahi bulamadık. Oğlumun bir parçasını bulabilmek için adeta barajın balçıklarında iğneyle kuyu kazıyoruz. Çok çaresizim, gün geçtikçe umutlarımız da tükeniyor. Bakalım bu gayretimiz nereye kadar devam edecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anne Fatma Ulusoy ise oğlunu her gece rüyasında gördüğünü anlatarak, "Rüyalarımda oğlumu buluyorum, onu bırakmıyorum. Dün gece rüyamda yine oğlumu gördüm, 'anne çok üşüyorum, beni sudan çıkar' diyor. Yüreğim parçalanıyor, artık bu acıya dayanamıyorum" dedi.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Artvin Barajı'nda görevli mühendisler Hüseyin Dervişoğlu (32) ile Orhan Kemal Ulusoy (29), 22 Nisan 2011'de şantiyeden 34 FG 9540 plakalı otomobille ayrılmıştı. Mühendislerden daha sonra haber alınamaması üzerine başlatılan çalışma sonucu Dervişoğlu ve Ulusoy'un ilçeden ayrıldığı otomobil, Artvin-Yusufeli karayolunun 65. kilometresi Aşağımaden köyü mevkisinde Çoruh Nehri'nden çıkarılmış, ancak Dervişoğlu ve Ulusoy'a ulaşılamamıştı.

Orhan Kemal Ulusoy'un babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012'de Karayollarına ait asfalt şantiyesinin alt kesiminde, nehrin içinde erkek cesedi bulmuş, olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince sudan çıkarılan ceset, Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Yapılan otopsi sonucu cesedin Hüseyin Dervişoğlu'na ait olduğu belirlenmişti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: