Çorum 11 Ayın Sultanını Karşılamaya Hazırlanıyor

ÇORUM (A.A) - Çorum'da 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayını karşılamak için hazırlıklar devam ediyor.

ÇORUM (A.A) - Çorum'da 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayını karşılamak için hazırlıklar devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, il müftülüğü, ayın manevi atmosferine uygun programlarla Ramazanı karşılayacak. Çorum Belediyesi de ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

İl müftülüğünce kentteki tüm camiler Ramazan öncesin de temizlenirken, ayrıca camilerdeki klima, ses cihazları gibi eksiklikler de tamamlandı.

Görevlisi bulunmayan camiler de geçici görevlendirmeler yapıldı. Öte yandan Ramazan ayı boyunca Ulu Cami'den merkezi sistemle öğle, akşam ve yatsı vakitlerinden önce, 25 camide de belirli saatlerde vaaz ve irşat verilecek.

Reklam
Reklam

Ayrıca kadınlar için de belirlenen camiler de kadın vaizeler tarafından mukabele ve vaiz programları uygulanacak.

-"İşitme engellilere özel vaaz"-

Engelli vatandaşların da unutulmadığı Ramazan ayın da Ulu Cami'de her cuma işitme engelliler için işaret diliyle vaaz verilecek.

Ayrıca 4 cami de 'Enderun' usulü teravih namazı kıldırılacak ve il müftülüğünce farklı mekanlarda Kur'an-ı Kerim ziyafetleri sunulacak.

İftar programları kapsamında da 25 Temmuz'da da il müftülüğü tarafından Hıdırlık Mevkinde 500 kişinin katılımıyla bir iftar programı verilecek.

-"Çorumlular 'Ramazan Sokağı'nda buluşacak"

Çorum Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen "Ramazan Sokağı" bu yıl da Çorumluların buluştuğu mekan olacak.

Farabi Caddesi'ne kurulan sokakta, her yaşa hitap eden etkinlikler düzenlenecek.

Orta oyunu, stand up gösterileri, ünlü sanatçıların konserlerinin yer alacağı Ramazan programında ayrıca Kur'an-ı Kerim tilaveti, açık hava dini film gösterimleri, şiir dinletileri gibi etkinlikler de olacak.

Muhabir: Esma Aygün

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: