Çorum Belediyesi'nden Yeni Hayat Barajı'na 10 Milyon Tl'lik Yatırım

Çorum Belediyesi, şehrin artan nüfus artışı ve olası su sorununu önlemek, ekonomik ve kaliteli su...

Çorum Belediyesi, şehrin artan nüfus artışı ve olası su sorununu önlemek, ekonomik ve kaliteli su sağlamak için Yenihayat Barajı'na 10 milyon TL'lik yatırım yapıyor.

Koparan bölgesinde boşa akan suların Yenihayat barajında toplanarak içme ve sulama suyu olarak kullanılmasını sağlayacak olan "Çorum-Yenihayat Barajı Derivasyonları Projesi"nde çalışmalar ile Çorum belediyesi, kentin 30 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamış olacak.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu yıl sonunda bitirilmesi planlanan çalışmayla birlikte Yenihayat Barajı civarında boşa akan dere sularının Ovacık, Ertuğrul, Gökdere isale hattı ile ve Koparan regülatörü ile Yenihayat'a bağlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

İçme suyunun hayati derecede öneme sahip olduğunun bilincinde olduklarını dile getiren Külcü, geçtiğimiz yıllarda diğer illerde görülen su sıkıntısının Çorum'da yaşanmadığına dikkat çekti.

Çorum Belediyesi olarak mümkün olduğu kadar içme suyu kaynaklarını çoğalttıklarını dile getiren Külcü, Çorum'un geleceğine bugünden yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Çorum'un içme suyu ve kullanma suyu ihtiyacının büyük bir kısmını barajların yanı sıra su kuyularından da karşılandığını hatırlatan Başkan Külcü, "Çorum içme suyu diye bir sorunu yaşamayacak. Mevcut içme suyu kaynaklarına ilaveten Hatap Barajı'nın yapımı tamamlandı. Alaca Koçhisar Barajı'ndan gerekli olduğu takdirde isale hattı yapılarak su alınabilecektir. Şu anda Yenihayat, Hatap ve Çomar Barajlarındaki doluluk oranı yüzde 75'lere ulaşmıştır. Yüksek kesimlerdeki karların erimeye başlamasıyla bu oranın yüzde 100'lere yakın olacağını tahmin ediyoruz"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: