Çorum Belediyespor Güreş Takımında "Dünya Şampiyonası'na Davet" Sevinci

Çorum Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Fatih Erdin'in, 15-16 Mart'ta ABD'de düzenlenecek "Dünya Güreş Şampiyonası"nda Türkiye'yi temsil edeceği bildirildi. 

Çorum Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Fatih Erdin'in, 15-16 Mart'ta ABD'de düzenlenecek "Dünya Güreş Şampiyonası"nda Türkiye'yi temsil edeceği bildirildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı açıklamada, Belediyespor Güreş Takımı'nın sporcusu Fatih Erdin'in, başarılarından dolayı ABD'de düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'na davet edildiğini belirtti. Erdin'in, 15-16 Mart'ta Los Angeles'ta yapılacak şampiyonada, 84 kilogramda Türkiye'yi temsil edeceğini ifade eden Külcü, şunları kaydetti: "Güreşçilerimiz daha düne kadar Çorum'da yetişiyor, en başarılı dönemlerinde başka illerin takımları adına güreşiyorlardı. Belediyespor bünyesinde kurduğumuz güreş takımımız başarılarıyla Çorum'un adını artık her yerde duyuruyor. İnşallah 2016 Olimpiyatlarında 8 dalda mücadele edecek Güreş Milli Takımımıza en az 2 sıkletin Çorumlu sporculardan oluşmasını sağlayacağız. Güreşçilerimizin başarıları bizleri umutlandırmaktadır." Güreş İl Temsilcisi ve Çorum Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke de Çorum güreşinin son yıllarda gelişme içerisinde olduğunu belirterek, Belediyespor bünyesinde kurulan güreş takımı ile Çorumlu gençlerin önlerinin açıldığını vurguladı. Avrupa, Dünya ve Türkiye şampiyonalarında Çorumlu güreşçilerin önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Teke, şu ifadeleri kullandı: "Son 2-3 yıla kadar Çorum Güreş Eğitim Merkezi'nde yetişen başarılı güreşçiler, Çorum'da güreş kulübü olmaması nedeniyle diğer illerin güreş kulüpleri adına mücadele etmek zorunda kalıyordu. Belediyespor bünyesinde kurulan güreş kulübü ile artık şehrimizin başarılı güreşçileri Çorum adına güreşiyor. Çorum'u ve ülkemizi Dünya Şampiyonası'nda temsil edecek Fatih Erdin, 'Çorum' lisansıyla Dünya Kupası'na katılan ilk ve tek güreşçidir. Fatih Erdin ve güreş takımımızdaki diğer sporcularımızın başarıları güreş camiasının dikkatini çekiyor." Teke, Erdin'in, 2011'de Yıldızlar Türkiye ve Avrupa Şampiyonu, 2012'de Gençler Türkiye Şampiyonu, 2013'te Zafer Turnuvası Şampiyonu ve Büyükler Türkiye 3'üncüsü, 2014'te de Gençler Türkiye Şampiyonu olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: