Çorum, Geleceğin Liderlerini Yetiştirecek

"Çorum, Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor" sloganı ile başlatılan çalışma kapsamında üstün yetenekli çocuklara çeşitli eğitim programları ile uygulamalı eğitimlerin verileceği bildirildi.

"Çorum, Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor" sloganı ile başlatılan çalışma kapsamında üstün yetenekli çocuklara çeşitli eğitim programları ile uygulamalı eğitimlerin verileceği bildirildi. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı, Hitit Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün desteklediği "Geleceğin Liderlerini Yetiştirmek" adlı projenin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren hayata geçirileceği belirtildi. Proje Koordinasyon Sorumlusu Şahin Özcan, projenin hedefinin üstün yetenekli çocukların eğitimlerinin sağlanması olduğunu vurguladı. Üstün yetenekli çocuklara farklı alanlarda uygulamalı eğitimlerin verileceğinin altını çizen Özcan, şunları kaydetti: "Verimli ve yeterli bir eğitim alamayan çocuklarımız, bireysel özelliklerini katma değer sağlamaya dönüştüremeyecekleri gibi, yanlış yetiştirilme ile suç örgütleri kurma, yönetme, zarar verme anlamlarında da liderlik yapabilecek duruma gelebiliyor. Bu çocukların küçük yaştan itibaren zeka gruplarına göre yönlendirilmesi ve çatı değerler oluşturulması, onların hayatta daha başarılı ve mutlu olmalarını temin edecektir. Bir diğer getirisi olarak ise, bu çocukların toplumu tetikleyen, iyi yönde gelişimine katkıda bulunan bireyler olmasının önü açılacaktır. Beyin göçünün önüne geçilmesi içinde bir adım atılmış olacaktır." Özcan, altı ay sürecek eğitim programlarından oluşan projenin 1 Haziran 2014 tarihinde sona ereceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: