Çorum İhl Mezunları Keşkek Gününde Buluştu

Çorum İmam Hatip Lisesi mezunları keşkek gününde buluştu.İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılan Keşkek Günü'ne Belediye...

Çorum İmam Hatip Lisesi mezunları keşkek gününde buluştu.

İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılan Keşkek Günü'ne Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Kamu-Sen İl Başkanı Mahmut Alpaslan, Okul Müdürü Salim Altunay ve mezunlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi ile projesini açıkladı. Bu okulların yaşatılması, güçlenmesi ve daha modern fiziki mekanlarda eğitim verilmesi çabası ve gayreti içerisinde olduğunu dile getiren Külcü, İmam Hatip Lisesi ile ilgili projenin bittiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının Asım’ın neslinin inşasına ve vizyonu olan bir neslin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Külcü, “Yoksa buradan hiçbir bina yıkmak gibi bir derdimiz yok. Hangi binayı istiyorsanız o kalsın, kulanın, kullanmaya devam edin. Bizim bir tek derdimiz var. Daha iyisini ve daha güzelini yapmaktır. Yeni 100 derslikli 4 bloktan oluşan İmam Hatip Lisesi projesi çalışması yaptık. Bunun yanında köylerden gelen çocuklarımız var. Onlar içinde 256 çocuğun barınacağı bir yurt projesi, spor salonu planladık. Bunların yanında Çorum’un ikinci 4 minareli camisini inşa edeceğiz. Çevresi Osmanlı usulü revaklarla çevrili kampusu olacak. 25 milyon TL’lik bir kampusu yapacağız ve gerçek sahiplerine hediye edeceğiz. Bizi yetiştiren okullara karşı ne kadar iş yapsak azdır. Yaptığımız işlerin içerisinde en fazla heyecan veren işlerden birisidir. Çünkü yol bir şekilde yapılır. Ama önemli olan bu milletin geleceğini daha güçlü kılacak sağlam, milletin değerlerini anlamış, günü kuşanmış, geleceği kuşatacak bir nesli inşa etmektir. Biz buna hizmet ettiğimize inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

1950 yılından itibaren milletin İmam Hatiplere sahip çıktığını dile getiren Külcü, “Bugün Türkiye’yi hatırı sayılır bir ülke haline getiren, dünyanın politika belirleyen, siyaset belirleyen ülkelerden birisi haline getirenler bu okullarda milletin parasıyla milletin duasıyla emeğiyle yetişmiştir. Milletin istikameti neyse yol orasıdır. Onun dışındaki hiçbir yol daim değildir. Yoldan sapanlarda, çıkanlarda bir süre sonra bertaraf olmaya mahkumdurlar. Kim ne yaparsa yapsa herkesin bir hesabı, çabası, gayreti var. Herkes bir yol tutmuş gider ama Mevla’ya gitmeyen yol neye yarar. Bizim için bu okullar bundan dolayı önemlidir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: