Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden Kurban Bayramı Tedbirleri

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde bir dizi güvenlik tedbiri...

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde bir dizi güvenlik tedbiri alındığı bildirildi.

Çorum İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kentte yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı bir takım tedbirler alındığını belirtti.

Bayram süresince tatil ve ziyaretler sebebiyle vatandaşlarımızın evlerinden uzaklaşacakları değerlendirilerek, hırsızlık olaylarına karşı motorize ve yaya devriye sayısı artırılmakla birlikte vatandaşlarımızın ikamet ve işyerleri ile ilgili almış oldukları güvenlik tedbirlerini tekrar gözden geçirmeleri büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Doğan, "Arefe ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında güvenlik ve trafik önlemleri artırılmıştır. Kalpazanların, Kurban Bayramını fırsat bilerek sahte paraları piyasaya sürebilecekleri değerlendirilerek öncelikle kurban satış noktalarındaki görevli sayıları artırılarak suçu önleyici uygulamalara ağırlık verilmiştir. Kalpazanların, Kurban Bayramını fırsat bilerek sahte paraları piyasaya sürebilecekleri değerlendirilerek öncelikle kurban satış noktalarındaki görevli sayıları artırılarak suçu önleyici uygulamalara ağırlık verilmiştir." dedi

Reklam
Reklam

Çorum Valiliği tarafından Kurban hizmetleri komisyonunca alınan karara istinaden kentte10 bölgenin kurban kesim yeri olarak belirlendiğini, halkımızın kurbanını huzur içinde kesmesi için kurban kesim bölgelerinde ekip görevlendirildiğini belirten Emniyet Müdürü Doğan," Otobüs terminallerinde yolcu kapasitesi artacağından terminalde görevli ekip sayısı artırılmış, terminal görevlilerince bagaj ve eşyaların yolculara bilet gösterilerek teslim edilmesi hususunda gerekli uyarı yapılmıştır. Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarlarının ekipler marifetiyle kontrolü yapılmakta olup özellikle geceleri hayvan hırsızlığına karşı gerekli tedbirler alınmıştır. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla denetimler yapılmaktadır. Bayram süresince şehir içerisinde ve şehirlerarasında trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden görevli ekip sayıları artırılarak şehirlerarası karayolunda her 30 Kilometre'ye bir ekip düşecek şekilde görevlendirme yapılmıştır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Alınan tedbirler doğrultusunda halkın yoğun olduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri, ve ana caddelerde yaşanabilecek yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı, belirtilen noktalarda ekip sayısının artırıldığını vurgulayan Doğan, bu yönüyle denetim ve kontrollerin sıklaştırıldığını vurguladı.

Asayiş olaylarından trafikte yaşanabilecek sorunlara varıncaya kadar gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkati çeken Doğan, Kurban Bayramı'nın huzur içinde kutlanabilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederek, "Milli birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacağımız Kurban Bayramı'nı vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirmesini sağlamak amacı doğrultusunda gerekli tedbirler alındı. Değerli Çorumlu hemşehrilerimizin gelişmiş ülkelerde uygulanan, "Toplum Destekli Polislik" anlayışı kapsamında, sadece olay olduğunda değil, şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili olarak her türlü ihbar, istek ve şikayetlerini 155 Polis İmdat hattına veya 224 10 09 numaralı telefona bildirmeleri hususu önem arz etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: