Çorum Kimse Yok Mu Suriye Halkı Için 2 Tır Yardım Gönderdi

Çorum'da Kimse Yokmu Derneği öncülüğünde başlatılan 'Kış Geldi Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası...

Çorum'da Kimse Yokmu Derneği öncülüğünde başlatılan 'Kış Geldi Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası çerçevesinde toplanan 2 TIR yardım Suriye halkına ulaştırılmak üzere dualarla Hatay'a gönderildi.

TIR'lar yola çıkmadan önce dernek önünde düzenlenen törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şube Başkanı Mustafa Amasyalı, dernek tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde 50 tondan fazla yardım toplandığını dile getirdi. Suriye'de bir insanlık dramı yaşandığını dile getiren Amasyalı, makarna, un, pirinç, patates gibi gıda malzemeleri ile birlikte kış mevsimi olması nedeniyle battaniye ve hayırseverlerden toplanan elbiselerin gönderildiğini kaydetti. 100 binden fazla Suriyeli'nin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Amasyalı, yardım kampanyalarının hız kesmeden devam edeceğini belirterek ''Çorumlu hayırsever iş adamları ve vatandaşlarımız büyük bir özveri göstermiştir. İlk olarak 2 TIR yardım Suriye halkına ulaştırılmak üzere Hatay iline gönderildi. Kardeşlerimizin bu zor zamanlarında yanlarında olmamız gerekiyor. Orada yaşanan bu olaya bizim ülkemiz de yaşanabilirdi. Kardeşlerimizin yaşadığı bu olumsuz duruma duyarsız kalmayan Çorum halkına teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyamız artarak devam edecek. Şimdilik 2 TIR gönderdik. Beklentimiz o dur ki bu TIR'ların sayısı 3 olsun, 4 olsun. Hayırseverlerimizi yardım kampanyamıza destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. ''dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından TIR'lar dualar eşliğinde Hatay'a uğurlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: