Çorum Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Kargı Bezi Atölyesine Ziyaret

Çorum Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenci geleneksel el sanatlarından Kargı Bezi üretimi...

Çorum Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenci geleneksel el sanatlarından Kargı Bezi üretimi yerinde görmek ve atölyelerini gezmek amacıyla Kargı ilçesine gitti.

Misafir öğrencilere atölyede usta öğretici Emel Gürel tarafından Kargı bezinin ilk işlenişinden satışa hazır hale getirilene kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kargı Bezinin fabrikasyon ürünler karşısındaki değerini ve önemini de öğrencilere anlatan Gürel, Kargı Bezi uzun emekler sonucunda üretilen el emeği göz nuru bir ürün olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğretmenlerinden Aysel Kayı ise, Kargı Bezi'nin zor işlevlerden geçirilerek üretilen tarihi el sanatlarından birisi olduğunu belirtti.

Kayı, bu kültür mirasına sahip çıkılması ve yok olmaması için yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla bu geziyi düzenlediklerini ifade etti.

Atölyeleri gezerek bilgi alan öğretmen ve öğrenciler Hacıhamza'da bulunan Kargı Kültür evi ve Yöresel Ürünler Pazarını da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz