Çorum Müftüsü Aşık:

ÇORUM (A.A) - Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, "Geçmişimizi sorgulayıp geleceğimizi planlamak için Berat gecesini fırsat bilelim" dedi.

ÇORUM (A.A) - Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, "Geçmişimizi sorgulayıp geleceğimizi planlamak için Berat gecesini fırsat bilelim" dedi.

Aşık, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, zamanın zannedilenden çok daha çabuk geçtiğini belirtti.

Ömür sermayesinin her geçen gün azalmakta olduğunu ifade eden Aşık, mesajında şunları kaydetti:

"Dini terim olarak Berat, günahtan arınmak, Allah'ın af ve mağfiretine kavuşmak, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir. Berat gecesi, feyizli, bereketli ve Kuran'ı Kerim'in tamamının Allah katından dünya semasına indirilmiş olmasından dolayı şerefli ve mübarek bir gecedir. Bu geceyi uyanık bir gönülle geçirelim. Geçmişimizi sorgulayıp geleceğimizi planlamak için Berat Gecesini fırsat bilelim. Bu mübarek gecede geçmiş namazları kılalım. Kuran'ı Kerim okuyalım, tövbe edelim, muhtaçları sevindirelim. Cemaatle kaynaşıp kucaklaşmak için camilere gidelim. Anne ve babamızın ellerini öpüp rızalarını alalım, çocuklarımızı sevindirelim. Günahlarımızın affı, tövbelerimizin kabulü, vücudumuzun sıhhati, ailemizin saadeti, milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzuru, mazlum milletlerin kurtuluşu ve bütün insanlığın hidayeti için dua edelim."

Reklam
Reklam

Aşık, İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik ederek, bu gecenin her türlü hayırlara, birlik, barış ve aile huzuruna vesile olması temennisinde de bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: