Çorum, tarihi sergilere hazırlanıyor

ÇORUM (İHA)- Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği çerçevesinde 2003 yılı Japonya tarafından 'Türk Yılı' ilan edildi.

Bu çerçevede 2003 yılında Japonya'nın 3 ayrı kentinde sergilenmek üzere 'Path of Civilization Turkey 5000 Years of Treasure' (3 Büyük İmparatorluk Hitit-Bizans- Osmanlı Sergisi) ile çeşitli kültürel etkinlikler ve 2003 yılından başlayarak yaklaşık 1.5 yıllık bir süreyle Japonya'nın 47 eyaletinde Türk Ticaret ve Turizm Fuarı gerçekleştirilecek.

Japonya'da açılacak Hitit Sergisi'ne, Çorum müzelerinde sergilenen eserler ile Almanya'da açılan 'Bin Tanrılı Halk Hititler' sergisinde sergilenen eserler gönderilecek. 2003 yılında Japonya'nın 3 ayrı kentinde açılacak sergilerde, Çorum'un kültürel ve ticaret yönden çalışma yaparak sergiye katılması planlanıyor.

Reklam
Reklam

Japonya'da açılacak sergilerde valilik, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odaları'nın birlikte bir çalışma yaparak Çorum'u en iyi şekilde tanıtmak için hazırlıklara şimdiden başlama kararı aldıkları belirtilirken, ileriki günlerde oluşturulacak bir heyet ile yapılacak çalışmalar belirlenecek.