Çorum Tso Başkanı Başaranhıncal, Yeni Teşvik Paketini Değerlendirdi

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, yeni teşvik sisteminde bir problemin olmadığını...

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, yeni teşvik sisteminde bir problemin olmadığını belirterek, pakette şirket evlilikleri ve kümelenmeye yönelik desteklerin devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Nisan'da açıklanan yeni teşvik paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın başkanlığında ticaret ve sanayi odalarının başkanlarının katılımı ile bir toplantı düzenleneceğini belirten Başaranhıncal, "Teşvik paketi açıklansa da Bakanlar Kurulu'nda onaylanmadığı için bazı bölümlerinde değişiklik olabileceğinin sinyali verildi. Bu değişiklikten kast ettiğimiz illerin sınıfları değil. Çünkü 61 kriter

Reklam
Reklam

üzerinden iller ve bölgeler açıklandı. Bunların değişme şansı yok görünürde. Ancak destek oranlarında farklı şeyler olabilir. Ana hatlarıyla güzel bir teşvik sistemi. İl bazında ayrılması bölgelerin bu gerçekleşmiş durumda. Organize sanayilerle ilgili yaklaşım çok doğru" dedi.

Yeni sendika kanununu patlamaya hazır "el bombası"na benzeten Başaranhıncal, "Barajların kaldırılması, kişi sayısına bakılmaksızın sendikaların yetki alması, bir şirkette birkaç tane sendikanın yetkili olması sıkıntılı. Bu şekliyle geçerse kanun işletmelerin sendikalarla kavga ettiği bir ortama dönüşecek. Bunun ne amaçla geldiğini bilmiyoruz ama iş ortamında huzursuzluk görmediğimiz bir dönemde neden sendika kanunu değişiyor, bunun da kamuoyuna izah edilmesinde fayda var. Kanunun bir başka tarafı ise vakıf bağışına açık olması. Sendikalar vakıflardan bağış alabilecekler. Tuzla ve Edremit gibi değişik örneklerini gördük. Altın çıkarılırken ne oldu da bir ay sonra ortalık süt liman oldu. Dışardan gelen desteklerle oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu'nda endişe verici bazı maddelerin bulunduğunu dile getiren Başaranhıncal, bu maddelerin Meclis tatile girmeden değiştirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz