Çorum'da 2013'te Ihtiyaç Sahiplerine 90 Milyon Liralık Yardım

 Çorum Valisi Başköy: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, 2013 yılında toplamda 90 milyon lira tutarında kaynak kullanılarak, ihtiyaç sahiplerimize yardım yapılmıştır" dedi.

Çorum Valisi Başköy: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, 2013 yılında toplamda 90 milyon lira tutarında kaynak kullanılarak, ihtiyaç sahiplerimize yardım yapılmıştır" dedi. Başköy, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 2013 yılındaki faaliyetleri ile 2014 yılında yapılması planlanan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gelir testi işlemleri, acil ödemeler ve yol yardımları, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı ve 2022 Sayılı kanun kapsamındaki iş ve işlemler gibi çeşitli alanlarda SYDV'nin yardımlarda bulunduğuna dikkati çeken Vali Başköy, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, 2013 yılında toplamda 90 milyon lira tutarında kaynak kullanılarak, ihtiyaç sahiplerimize yardım yapılmıştır. 2014 yılında da aynı hassasiyetle çalışmalar sürdürülecektir" ifadelerini kullandı. Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Başköy, şunları kaydetti: "Yoksullukları mütevelli heyetimizce kabul edilen kimselere tedavileri için il dışına sevkli gittiklerinde yolculuk masraflarında kullanılmak üzere ve yine yoksul ailelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplam 418 bin liralık yardım yapılmıştır. Yine 2013 yılı içinde 15 milyon 660 bin liralık kömür yardımı, 2 milyon 379 bin liralık gıda yardımı, 628 bin liralık heyelan, yangın, sel gibi afetler için barınma yardımı, 312 bin 284 liralık eğitim materyal yardımı, 2004 yılından bu yana devam ettirilen şartlı nakit transferi yardımları kapsamında da 2 milyon 500 bin liralık yardım, eşi vefat eden kadınlar için 12 milyon 480 bin liralık yardım, yaşlılar ve engelliler için de 51 milyon liralık yardım yapılmıştır. Diğer yardımlarla birlikte il genelindeki vakıflarımızca toplam 90 milyon liralık kaynak kullanılmıştır." Sosyal yardımlaşmanın Türk milleti için her zaman önemli olduğunu ifade eden Başköy, "Sosyal yardımlaşma milletimizin sinesinde her zaman var olan bir olgudur. Mütevelli heyetindeki arkadaşlarımız işlerini tamamen hayır odaklı yapmaktalar. Ayrıca sosyal yardımlar konusunda tüm personelimiz, azami hassasiyet ve gayretle çalışarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: