Çorum’da Avukatlar Günü Kutlamaları

Avukatlar günü nedeniyle Çorum Barosu tarafından tören düzenlendi.Adliye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Baro...

Avukatlar günü nedeniyle Çorum Barosu tarafından tören düzenlendi.

Adliye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Baro Başkanı İbrahim Özyılmaz, baro yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. İbrahim Özyılmaz, avukatlık mesleğinin büyük fedakarlıklarla icra edildiğini belirterek, savunma makamının olmadığı bir adaletin, tam olarak tecellisi imkansız olduğunu söyledi.

Avukatlar Günü’nün, savunma mesleği mensupları olan avukatların ve savunma mesleğinin örgütü olan baroların, savunmanın ilk defa örgütlenişini kutladıkları gün olmasının yanı sıra, toplumun ve, savunma mesleğinin sorunlarıyla ilgili görüşlerini, kamuoyuyla paylaştıkları gün olması dolaysıyla önem taşıdığını dile getiren Özyılmaz, hukuk devletinin ancak, hukukun üstünlüğü ilkesi ve eksiksiz demokrasinin uygulandığı rejimlerde hayat bulabileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Demokratik rejimlerin vazgeçilmez şartlarından birisinin de yargı gücünün, yürütme ve yasama güçlerinden bağımsız olması olduğunu dile getiren Özyılmaz, “Savunmanın özgürlüğünün sağlanması, ve anayasal güvenceye kavuşturulması, hukuk sisteminin daha etkin bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Savunma makamının hak ettiği saygınlığa kavuşması, toplum ve yargı mekanizmaları nezdindeki itibarının artırılması yönünde ,daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etmek isterim. Savunma hakkının uygulayıcısı, çağdaş hukuk sistemimizin, ayrılmaz öğesi olan avukatlarımıza, daha etkin ve işlevsel çalışma ortamının yaratılmasına, özlük haklarının iyileştirilmesine, hukuk sisteminin etkin yapıya kavuşturulmasına yönelik düzenlemelere önem verilmelidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: