Çorum'da Bin 437 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor

ÇORUM (A.A) - Çorum'un Alaca ilçesinde temeli atılan Kızkaraca Göleti'nin su tutmasıyla bin 437 dekar arazi suya kavuşacak.

ÇORUM (A.A) - Çorum'un Alaca ilçesinde temeli atılan Kızkaraca Göleti'nin su tutmasıyla bin 437 dekar arazi suya kavuşacak.

Kızkaraca Göleti'nin Alaca'daki temel atma törenine, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı, göletin yapılmasında herhangi bir kamulaştırma bedeli ödenmediğine dikkati çekerek, köylülere bu özverilerinden dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Bazı yatırımların kamulaştırmadan dolayı hayata geçemediğini vurgulayan Bağcı, "Bu yatırımlarla toprak suyla buluşacak. Ürün deseni çeşitlenecek, köylünün geliri artacak. Benzer yatırımları yapmak istediğimiz pek çok bölgemiz var. Ancak kamulaştırmayla zengin olma hayaline kapılan bazı vatandaşlarımız kamulaştırmayı zorlaştırıyor ve yatırımlar uzun zamandır bekliyor" dedi.

Milletvekili Uslu ise, göletin yapılma sürecini köylülerin yakından takip ettiğini, kendilerinin de işin takipçisi olduklarını dile getirdi.

AK Parti'nin önceki yönetimlerin attıkları temellere sahip çıktığının iddia edildiğini belirten Uslu, şunları kaydetti:

"Araştırdım hakikaten onlar temel atmışlar. Polis Okulu'nun temeli 1994'te atılmış. 2002'de iş fesh edilmiş. 1995'te devlet hastanesini ihale etmişler, iş tasfiye edilmiş. Merkez adliye sarayının temelini atmışlar, 2003'te yine tasfiye edilmiş. AK Parti'nin yönetime gelmesiyle bu işler bitirilmiş. Attığımız temellere sahip çıkıyorlar diyorsunuz, temeller sizin olsun. Fakat bunu söyleyen adamın partisi 62 yıldır iktidar olamıyor ki, sen neden sahip çıkıyorsun. Ben kendimi acemi bir siyasetçi görüyordum ama benden de acemileri varmış. Toplama çıkarma yapmayı bilen herkes Çorum'a yapılan hizmetleri çok iyi bilir."

Reklam
Reklam

Çorum Valisi Çakır'da çiftçilere ürün çeşitliliğini arttırmaları, bunu yaparken de akademisyenlerden ve tarım danışmanlarından yardım almaları tavsiyesinde bulundu.

Temel atma töreninin ardından köydeki örnek meyve bahçesi gezildi.

Muhabir: Esma Aygün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: