'Çorum'da Binden Fazla Vatandaşın Doğalgazı Kesik Iddiası'

Çorum genelinde binden fazla vatandaşın doğalgazının kesildiği öğrenildi. Bazı vatandaşlar, Çorumgaz yetkililerinin kendilerine bilgi vermeden...

Çorum genelinde binden fazla vatandaşın doğalgazının kesildiği öğrenildi. Bazı vatandaşlar, Çorumgaz yetkililerinin kendilerine bilgi vermeden gazlarını kestiğini iddia etti.
Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ise yasal prosedüre uyduklarını, vatandaşlara, gazlarını kesmeden önce ihbarname gönderdiklerini belirtti.

Doğalgazının fatura veya ihbarname gelmeden kesildiğini iddia eden vatandaşlardan Ali D., fatura ve ihbarnamenin kendisine ulaşmadığını iddia ederek, uygulanan sistemden rahatsız olduğunu ifade etti. Ali D., şöyle dedi: ''Doğalgazın kesilmesi, abonenin geçmişi de değerlendirilerek, kesme işlemi göz önünde bulundurulmalı. Fatura veya ihbarname, abonenin kendisine ulaştırılmalı, özellikle kesme işlemi bizzat abone bilgilendirildikten sonra kesilmelidir. Fatura veya ihbarname herhangi bir yere konulduğunda sorumluluktan kurtulmuş olamazsınız. Kış ayında ısınmanın doğalgazla yapıldığını göz önünde bulundurmalısınız. İnsanı, insan olarak veya en azından canlı olarak görmelisiniz. Eksi, bilmem kaç derecede, özellikle bebeklerin yaşama olasılığının hesabını yapabilirsiniz diyorum yetkililere.'' Çorumgaz çalışanlarının, aboneye bizzat, gazının kesileceğini bildirmesi gerektiğini söyleyen Ali D., çok sayıda vatandaşın aynı durumdan mağdur olduğunu iddia etti.

Reklam
Reklam

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman ise yasal prosedüre uyduklarını söyledi. Vatandaşların gazlarını kesmeden önce ihbarname gönderdiklerini belirten Kahraman, ''Ödeyip ödememek onların sorunudur. Ben kalkıp ödemeyen bir abone için kredi çekip, onun borcunu ödeyemem. Vatandaşın, bu faturaları ödememesi halinde, biz doğalgazlarını keseriz.'' diye konuştu. Yetkililerden alınan bilgiye göre, il genelinde fatura ödemediği gerekçesi ile binden fazla vatandaşın doğalgazı firma tarafından kesildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz