Çorum'da Cadde Kenarları Oto Galeriye Döndü

Çorum'un en işlek caddesi olan Gazi ve İnönü caddelerinde vatandaşların park sorununu çözmek için ücretsiz...

Çorum'un en işlek caddesi olan Gazi ve İnönü caddelerinde vatandaşların park sorununu çözmek için ücretsiz park uygulaması yapan belediye, galerici ve oto kiralaması yapan vatandaşların istilası ile karşılaştı.

Vatandaşlar cadde kenarlarında günlerdir bekleyen satılık ve kiralık ilanlı araçların olduğunu belirtiyor. Durum Çorum İl Emniyeti'ne bildirilmesine rağmen emniyet yasal bir düzenleme olmadığı gerekçesi ile duruma müdahalesiz kalıyor. Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'de duruma el koyarak sokakta araç satışlarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Araçların camlarına satılık yazarak araçlarını satmaya çalışan vatandaşlara geçit vermediklerini belirten belediye yetkilileri cezai işlem başlattıklarını aktardı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, sokakta park halinde bulunan araçlarına satılık yazan araç sahiplerinin öncelikle uyarıldığını belirterek ihtarnameye rağmen satış yapanlara cezai işlem uygulandığını belirtti.

Araç satışlarının oto galerilerde yapılması gerektiğinin altını çizen Turhan Candan, insanların araçlarını cadde üzerine park ederek araç camlarına yapıştırdıkları yazılarla satış yapılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Candan, ''Araçların satışları oto galerinde olmak zorunda. Araçlarını cadde ve sokaklara park ederek üzerine satılık yazısı yapılmasına Çorum Belediyesi olarak müsaade etmeyeceğiz. Sokakta araçlarını satmaya çalışanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın araçlarını caddelere park ederek satış yapmaları nedeniyle ceza ile karşı karşıya kalabilirler.'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: