Çorum’da Cumhuriyet Yürüyüşü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çorum’da yürüyüş düzenlendi.Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çorum’da yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Cumhuriyet yürüyüşüne” İşçi Partisi, Atatürkçü Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Gazi caddesinden başlayan yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıt’a kadar yürüdüler.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından vatandaşlar hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular.

Anıttaki programın ardından bir konuşma yapan CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, mevcut iktidara ağzındaki baklayı çıkarmasını tavsiye ettiklerini belirterek, “Mevcut iktidar yetkililerinden ağızlarındaki baklayı işaret etmek yerine çıkartmalarını istiyoruz. Desinler ki biz Cumhuriyet düşmanız. Desinler ki biz çağdaşlıktan yana değiliz. Desinler ki biz Atatürk ilke ve devrimlerini mezara gömeceğiz bunu desinler. Ama bunu diyemezler. Sizler varsınız. Her türlü baskıya, her türlü zorluğa rağmen 19 Mayısları, 23 Nisanları 30 Ağustosları 29 Ekimlere sonuna kadar sonsuzluğa kadar sahip çıkacağız ve kutlayacağız. Buradan haykırıyoruz kulakları duysun” dedi.

Reklam
Reklam

Yürüyüş programı Atlas’ın konuşmasının ardından çekilen halayların ardından son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: