Çorum'da Dilenci Operasyonu

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinnce cami önlerinde dilenen 15 kişi hakkında cezai işlem yapıldığı bildirildi.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinnce cami önlerinde dilenen 15 kişi hakkında cezai işlem yapıldığı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, açıklamasında, zabıta müdürlüğü ekiplerinin, Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik denetimlerini artırdığını belirtti. Ekiplerin denetimlerinde vatandaşların manevi duygularını sömürerek kazanç elde etmeye çalışan bir çok kişinin yakalandığını, haklarında gerekli işlem yapıldığını ifade eden Candan, "İftar saatine yakın ve Cuma günü dilenci sayılarında artış oluyor. Ekiplerimiz bugün Cuma olması nedeniyle cami önlerinde yapılan denetimler sonucunda 15 dilenci yakalamış ve gerekli cezai işlemleri yapılmıştır" ifadelerini kullandı. Özellikle çevre illerden gelen dilencilerin sayılarındaki artışa dikkati çeken Candan, şunları kaydetti: "Sokaklarda ve cami önlerinde dilenenlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. Bunlar ihtiyaç sahibi değiller, dilenciliği kendilerine meslek edinmişler. Gerçek ihtiyaç sahiplerine Valiliğimiz ve belediyemiz yardımda bulunuyor. Vatandaşlarımız para vermezlerse dilencilerin sayısı artmaz. Vatandaşlarımız bu tür istismarcılara itibar etmesinler." Candan, vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini "153" numaralı telefondan zabıta ekiplerine aktarabileceklerini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: