Çorum'da 'Dünya Çiftçiler Günü' Kutlandı

Çorum'da 'Dünya Çiftçiler Günü' münasebetiyle çiftçiler traktörlerle tarımsal üretime dikkat çekmek için caddede konvoy yaptı....

Çorum'da 'Dünya Çiftçiler Günü' münasebetiyle çiftçiler traktörlerle tarımsal üretime dikkat çekmek için caddede konvoy yaptı.

Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda çiftçi köylerinden gelerek katıldı. Biçer ve traktörler eşliğinde saat kulesine kadar konvoy eşliğinde slogan atarak yürüyen çiftçileri vatandaşlar da ilgiyle izledi. Programda ayrıca Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada ölen vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Yapılması planlanan halk konserleri de iptal edildi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Traktörcüler Sitesi'nde program akışına devam edildi. Burada konuşan Çorum Valisi Sabri Başköy, tüm çiftçilerin gününü kutladı. Çevre şehirlere nazaran Çorum'daki çiftçilere çok büyük destekler verildiğini belirten Başköy, kaliteli hizmet verildiğini kaydetti. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan da çiftçilerin durumlarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, daha kaliteli çalışmalar için tarımsal kalkınma da standartların daha da yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Sayan, katılımcılara teşekkür ederek üretimin her noktasında yer alan çiftçilerin Türkiye için çok önemli olduğunu aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: