Çorum'da Engelliler Günü Çeşitli Etkinlikleri

Çorum'da Dünya Engelliler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Vali Sabri Başköy ile beraber Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Garnizon Komutanı Vekili J. Binbaşı R.Ahmet Altun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi Başkanı Yusuf Hoşnut’u ziyaret etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle, duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Kurum ve kuruluşların üzerine düşen vazifeyi aldığını ifade eden Vali Başköy; ”Engeller bedenlerde değil; mekânlardadır. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sorunları aşma ve çözümlere katkı vermek adına bir farkındalık oluşturmalıyız ki problemler kendiliğinden çözülsün.

Reklam
Reklam

Son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik çıkarılan yasalar ile engelleri aşma adına önemli mesafeler kat edildi. Erişebilirliği kolaylaştırmak ve engelleri kaldırmak için kurum ve kuruluşlar olarak bizlerde konunun takipçisi olacağız. Doğru ve zamanında iletişim ile her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyor ve bu vesileyle gününüzün hayatınıza güzellikler getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Engelsiz Eğlendiler…

Çorum Belediyesi’nin himayesinde, Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi, Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü ve Çorum Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği tarafından “Engelsiz Eğleniyoruz” adı altında Anvatar Otel’de bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Vali Sabri Başköy ve Eşi Fatma Başköy Hanımefendi, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, diğer protokol üyeleri, özel öğrencilerimiz, öğretmenleri, aileleri ve engelli vatandaşlarımız katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Vali Sabri Başköy’ün birer konuşma yaptığı etkinlik, pasta kesimi ve Zübeyde Hanım Uygulama Okulu ve İş Okul’u öğrencilerinin çeşitli oyunları ile devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: