Çorum'da Gezi Parkı Eylemleri Sona Erdi

İstanbul Gezi Parkı eylemcilerine destek için Çorum'da da yapılan eylemler,Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın açıklamalarının ardından...

İstanbul Gezi Parkı eylemcilerine destek için Çorum'da da yapılan eylemler,
Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın açıklamalarının ardından sona erdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Nurettin Aksoy ve bazı grupların başkanları; marjinal gruplara ve değişik amaçları olan kişilere karşı eylemlerine son verdiklerini açıkladılar. CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, son bir haftadır devam eden eylemlerde halkın sokağa döküldüğünü iddia ederek, ''Biz eylemleri organize etmedik. Kitle içerisine sızan provokatörlere, kötü amaç içerisinde olan kişilere müsaade etmemek için eylemlere dahil olduk. Asıl amaçları Çorum'u karıştırmak isteyen kişi ve gruplara asla müsaade edilmemelidir. Bu konuda tüm halkımız sağduyulu davranmalıdır.'' dedi. Çorum halkının demokratik bir şekilde eylem yaptığını dile getiren Atlas, bu saatten sonra herkesin evine dönmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen de Gezi Parkı olaylarının Çorum'a yansımalarına dikkat çekerek, toplumun tüm kesimlerine itidal çağrısında bulundu. Çorum’da, bir kaç gündür devam eden eylemlerin demokratik bir atmosferde gerçekleşmiş olmasından duyulan memnuniyeti dile getiren Erzen, muhtemel provokasyonlara karşı uyanık olunması çağrısında bulundu.

Çorum’da yaşanan protesto eylemlerinde şehri yöneten idareciler ve güvenlik güçlerinin azami özen, tutum, anlayış ve hoşgörüsünün takdire şayan olduğunu ifade eden Özen, ''BDP'liler ile Akil İnsanlar'ın Çorum'a gelişi ve 1 Mayıs kutlamaları da, Çorum halkı, idarecileri ve güvenlik güçlerinin sağduyulu tutumları sonucunda olgunlukla sonuçlandırılmıştır. Toplumsal tepkilerimizi dillendirirken radikal grupların provokasyonlarına karşı uyanık ve tedbirli olalım. Geçmişte tahriklerin yol açtığı elim hadiseleri hiçbir zaman hatırdan çıkarmayalım. Eylemlere katılan vatandaşlarımız yasal sınırlar çerçevesinde demokratik tepkilerini serbestçe ortaya koymalı, ancak bu eylemlerin bazı karanlık odaklar, ülkeyi ve şehrimizi kaosa sürükleyebilecek bazı grupların emelleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışabilecekleri akıldan çıkarılmamalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: