Çorum'da Haşhaş Operasyonu

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından düzenlenen 3 ayrı operasyonda yasa dışı ekilen 161 bin...

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından düzenlenen 3 ayrı operasyonda yasa dışı ekilen 161 bin kök haşhaş ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, merkeze bağlı Örencik köyü Meşe mevkiinde izinsiz haşhaş ekimi yapıldığı bilgisine ulaştı. Harekete geçen jandarma ekipleri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ekipleri birlikte yaptıkları incelemede A.R.Ü.’ye ait arazide 4 dönüm ekim izni alınmasına rağmen 16 dönümlük arazide haşhaş ekimi yapıldığını tespit etti. Operasyonda 105 bin kök haşhaş bitkisi ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Operasyonun ardından ikinci bir istihbaratı değerlendiren KOM ekipleri, Karahisar köyünde de yasa dışı haşhaş ekim yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine iki operasyon daha düzenleyen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, T.C. isimli şahsın tarlasında 21 bin, E.Ö. isimli şahsın tarlasında ise 35 bin kök haşhaş ele geçirdi.

Jandarma ekipleri 3 ayrı operasyonda ele geçirdikleri 161 bin kök haşhaşı yakarak imha etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz