Çorum'da İTÜ mezunları bir araya geldi

Çorum’da bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunları Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Çorum’da bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunları Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından yapılan İTÜ Mezunları Toplantısı’nda ise Rektör Alkan tarafından bilgi sunuldu. Göreve geldiklerinden bu yana 1,5 yıllık süreçte Hitit Üniversitesi’nin 115 eğitim biriminde 11 binin üzerinde öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Rektör Alkan, Tıp Fakültesi’nin hızla geliştiğini, yeni açılacak fakülte ve merkezler, merkez labaratuvar ve TEKNOKENT gibi önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu somut gelişmeler ışığında Hitit Üniversitesi’nin dünyadaki yaklaşık 22 bin üniversite arasından son 1 yılda 1000 sıra birden yükselerek 5 bin 963. sıraya çıktığını anlatan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Merkez Kuzey Yerleşkesi ile Sungurlu ve Alaca kampüslerinde inşaatlara başlanacağını, Güney kampüsünde de en kısa sürede çalışmalara başlamak için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını belirtti.

Göreve geldiklerinden beri Valiler, Milletvekilleri, Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm dinamiklerin son derece koordineli, uyumlu ve amaç birliği içinde çalıştırıldığını söyleyen Rektör Alkan, bu işbirliğinin üniversitenin yıldızının parlamasında önemli bir rol oynadığını, yurtiçi ve dışında bir çok üniversite ile ikili anlaşmaları bulunduğunu, dünya üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini, Erasmus ve Farabi programlarından aktif şekilde yararlanıldığını anlattı. Merkez laboratuvar, yeni kurulan inşaat laboratuarları ve Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan Ar-Ge çalışmalarının yürütüleceği Teknokent hakkında da bilgiler veren Rektör Alkan, üniversite-sanayi işbirliğinde çözüm odaklı, katma değeri yüksek projeler yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

İTÜ mezunları da çeşitli konularda görüşlerini bildirerek Hitit Üniversitesi’nin geldiği noktanın herkesi sevindirdiğini, her konuda desteğe hazır olduklarını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: