Çorum'da 'Kadın Emeği Fuarı' Ilgi Gördü

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nin 'Anneler Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Kadın Emeği Fuarı'...

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nin 'Anneler Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Kadın Emeği Fuarı' yoğun katılımla açıldı. Fuarda 14 sivil toplum kuruluşu yer alırken Kadın Kültür Sanat Merkezi'nde eğitim gören 45 kadın kursiyer de kendi kişisel sergisini açma imkanı buldu.

Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in eşi Yasemin Eker, Çorum Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın eşi Gülseren Ala, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın eşi Şüheda Çalışkan, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın eşi Zahide Ceylan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün eşi Hatice Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Hürriyet meydanında düzenlenen fuarda ilk olarak belediye mehteran takımı gösteri yaptı. Daha sonra konuşan Yasemin Eker, kadınların toplumun her alanında yer aldığını belirtti. Kadınları mutlu olmayan toplumların refah ve huzur içinde olmayacağını söyleyen Eker, "Kadınlar evlere, iş yerlerine, bahçe ve tarlalara kadar dalga dalga yayılmıştır. Yani yaşamımızın her anında, hayatımızın her safhasında kadın elinin inceliğine ve zarafetine rastlamaktayız.'' dedi.
AK Parti hükümetinde kadına çok büyük önem verildiğini dile getiren Yasemin Eker, Anadolu'nun eskiden beri hamarat kadınların enerjisiyle yoğrulduğunu kaydeden Eker, ülkenin kalkınması adına kadınların emeğinin ve fikrinin önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise kadınların kutsal varlıklar olduğunu belirterek, Anneler Günü'nde farklı bir etkinlik yaptıklarını dile getirdi. Külcü, fuar sonrasında hafta sonu bir konser düzenleneceğini dile getirdi. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hak Yemez de fuarın sadece kadın emeğini değil de kadının nezaketinin, zarafetinin, üretkenliğinin, şefkatinin ve heyecanının sergilendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz