Çorum'da Kitap, Kültür Ve El Sanatları Günleri Başladı

Çorum Belediyesi öncülüğünde düzenlenen '3. Kitap, Kültür ve El Sanatları Günleri' başladı. Saat Kulesi'nde açılışı...

Çorum Belediyesi öncülüğünde düzenlenen '3. Kitap, Kültür ve El Sanatları Günleri' başladı. Saat Kulesi'nde açılışı düzenlenen fuarda 40 farklı yayın gurubundan 80 bin kitap bulunuyor.

Çorum Müftülüğü'nün de desteklediği fuarın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, kitabın önemine değindi. Hz. Peyfamber'e(SAV) gelen ilk ayetin 'oku' olduğunu hatırlattı. Müftü Aşık, fuar sayesinde vatandaşların istediği her türlü kaynağı elde edebileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Türkiye'ye yakın bir çok ülke de ecdadın elinden, dilinden sudur etmiş eserlerin, kitapların üstünde olduğunu bildiklerini ifade etti. Sofrasında herkese yer vermiş bir millet olarak insanların aslında ülkeleri değil de gönüllerini fethedildiğini dile getiren Külcü ''Bizim medeniyetimiz aslında dün olduğu gibi bugün de umut arayanlara umut, adalet arayanlara adalet, sağlamıştır. Varisi olduğumuz toprakları ve bu topraklardaki medeniyeti yalnızca kılıçla değil, kalem ve kelamın kudreti ile inşa etmiştir. Medeniyetimizin mayasında asil ve adil hükümdarlar kadar alimler, bilginler, mütefekkirler ve yazarlarda vardır. Edebiyattan, matematiğe, fıkıh ilimlerine kadar ilmin bütün sahalarında kitabı ve kelamı olan çağına ışık tutmuş birikimin sahibiyiz. Bugün Anadolu'nun herhangi bir şehrinde yahut kasabasında kütüphaneler de kitaplar gösteriyor ki bu topraklar ilmin beşiğidir.
Fuarın açılışına Çorum Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Beldiye Başkanı Muzaffer Külcü, Müftü Mehmet Aşık ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: