Çorum'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Çorum'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Müftülük tarafından düzenlenen programda, mehter konserinin ardından vatandaşlara helva ve gül dağıtıldı. 

Çorum'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Müftülük tarafından düzenlenen programda, mehter konserinin ardından vatandaşlara helva ve gül dağıtıldı. Kutlu Doğum Haftası'nın açılışı nedeniyle Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen program, Çorum Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. İl Müftüsü Mehmet Aşık, programda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından itibaren, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmaya başlanan Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının, "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" olarak belirlendiğini söyledi. İl genelinde yapılacak etkinliklerde "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" temasının işleneceğini dile getiren Aşık, "Peygamber efendimiz yaşamı boyunca insanlığa verdiği mesajlarda, samimiyete büyük önem vermiş, bir hadis-i şerifinde dini, 'Din, samimiyettir' şeklinde tanımlamıştır. Bunun içindir ki İslam dini ihlası, Müslümanların ibadet ve davranışlarının Allah nezdindeki temel değerlendirme kriteri olarak benimsemiştir" diye konuştu. Kutlu Doğum Haftası'nın il genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Aşık, "Peygamberimize layık bir ümmet olarak onun adına düzenlenen bu hafta içerisinde tüm insanlığa örnek olabilecek tutum ve davranışlar sergileyerek bu kutlu haftayı birlik, beraberlik, samimiyet ve ihlas içerisinde, dolu dolu etkinliklerle ilimiz ve ilçelerimizin merkez, kasaba ve köylerinde, tüm din görevlilerimizle birlikte kutlayacağız" ifadelerini kullandı. Aşık'ın konuşmasının ardından Müftü Yardımcısı Ahmet Sözen tarafından dua edildi. Daha sonra dini resimlerin yer aldığı resim sergisinin açılışı yapıldı. Vali Sabri Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Müftü Aşık'ın vatandaşlara gül dağıttığı program, vatandaşlara helva ikram edilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: