Çorum'da LYS Birincileri Samanyolu Ve FEM'den

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, Çorum FEM Dershanesi öğrencilerinden Zeki Burak Yanaşma MF-3 puan...

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, Çorum FEM Dershanesi öğrencilerinden Zeki Burak Yanaşma MF-3 puan türünde, Çorum Özel Samanyolu Koleji'nden Rumeysa Özüyağlı ise öğrenci ise Y-TS-1’de Çorum birincisi oldu.

MF-TM-TS puan türlerinde Çorum'da 6 birincilik, 12 ikincilik, 12 üçüncülük, 10 dördüncülük 14 beşincilik olmak üzere ilk beşte 54 derece elde edildi. FEM Dershaneleri Genel Müdürü Murat Fındık, bu başarıda emeği geçen fedakâr öğretmenlere, idarecilere ve ailelerine teşekkür ederek, sınav sonuçları kadar tercihlerin de önemli olduğunu belirtti. 23 Temmuz-3 Ağustos arasında tercih yapmak isteyen öğrencilere FEM Dershaneleri'nde tercih rehberlik hizmeti verileceğini söyleyen Fındık, ''Doğru tercih için öğrencilerin mutlaka bir rehberlik uzmanından yardım almaları gerekir.'' dedi.

Reklam
Reklam

Çorum Özel Samanyolu Koleji'nden Rumeysa Özüyağlı isimli öğrenci ise Y-TS-1’de Çorum birincisi oldu. Samanyolu Anadolu Lisesi Müdür Vekili Burhan Şekerdağ, LYS başarı sıralamasında, Çorum’da mezun verdikleri 2001 yılından bu yana sürekli Türkiye geneli ve il dereceleri olduğunu aktardı. Şekerdağ, ''Rumeysa Özüyağlı ve diğer tüm mezun öğrencilerimizi elde ettikleri başarı dolayısıyla kutluyorum. Başarılarının temelinde özveriyle ve ekip ruhuyla çalışan öğretmenler ile öğrenci-öğretmen-veli dayanışması var. Öğrenci merkezli eğitime, saygı ve sevgiye dayalı disiplin anlayışına önem veriyoruz. Çorum Samanyolu Lisesi teknolojik sınıflara, spor komplekslerine ve villa tipi pansiyonlara sahip olmasının yanı sıra sosyal ve bilimsel faaliyetleri ile de adından söz ettirmiştir. Başarı çıtamızı yükselterek eğitim hayatımıza devam edeceğiz.'' diye konuştu.

LYS’de Çorum birincisi olan Rumeysa Özüyağlı ise başarısının sırrının disiplinli çalışma olduğunu dile getirdi. Özüyağlı, ''Aileme, okuluma çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimi, sınava hazırlıkta her zaman yanımda gördüm. Bundan sonra hedefim iyi bir üniversite ve ülkeme faydalı olabilecek bir bölüm.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: